鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
個場8000人
係我就全部主角都請定最紅嗰班聲優配
最後動畫柒都有王之力頂住
當年五等分第一季崩都咁
但bd都係大賣就係靠呢招
咁我改一改句phrase
「吓,你所講既野有邊樣D動畫公司無做到?全部作品都有上唔同平台」
你唔買咪唔好買買自己鐘意既作品作為支持,希望自己微薄既一份力可以推動到個IP行得更遠,咁人之常情既話都唔明都無野好講

消費者教人做生意就見唔少,買幾百蚊野都要計機會成本既人都教人做生意就真係第一次見
唔緊要啦
你連理大手足要有犧牲準備呢個post都開得出
應該唔會太尷尬嘅
係連登7左有排比人笑
動物台d老鬼出名小氣
其實聲優係好小眾,9成半人根本唔care聲優係邊個,唔好讀書咁讀就得
吧唧係支那妹先咁叫 缶バッジ普通話讀吧唧
香港叫開襟章 唔好本末倒置
係 好撚過癮

屌 有無咁好笑
咁鏈鋸已經係好大路既類型,邊有得瀨落類型到
同類鬼滅,咒術大賣
下季懷玉只要唔搞電影感果啲濕柒嘢爆過第一季都有可能
有五條有銷量
吧唧普通話同廣東話一樣音
俾錢睇event班人最care
如果你買左bd但唔睇楠木燈+唔知咩名個幾個,相信你都唔會參加抽票
但係淨但果半成人先課最多金呢
咦係喎
不過香港真係無人會叫襟做吧唧好撚柒
動畫大師
事實就係呢班人先係周邊target
得佢地會洗錢
因為我本身做開生意
所以職業病探討下點解佢會做得咁柒
之前第一季同劇場版帶嚟筆水夠芥見財自啦動畫未播之前咒術原作12卷850萬,到舊年8月已經19卷7000萬,仲未計動畫bd同劇場版票房賺到哭
睇聲優果班先係最肯比錢
聲優係現今最賣得既product黎 點會少眾野
BD唔重要 out哂喇 仲邊有人買呢啲野架

難怪香港生意咁好
其實有無數據可以講到憑streaming點擊率可以賺到幾多?
以常識黎講, 點擊率係靠賣廣告黎推高
電鋸廣告賣到香港都有, 實用左唔少本
視乎作品本身質素, 個conversion rate條curve會唔同
賣1蚊廣告, 換返黎既點擊率賺既錢多過1蚊先叫有得賺
只係點擊率高, 唔代表D咩
同埋以電鋸呢個IP, 集英社本身實抽唔少水
剩返既錢, 動畫公司可以賺到幾多?
如果賣碟賣周邊唔重要, 做動畫既都發哂達啦
無人講襟章就真
廣東話講襟章通常係指有個金色扣係後面好細個果d
依家講緊bd塞聲優見面會王之力喎,唔係叫電鋸人風扇課金,係叫聲優風扇課金五等分第一季崩但最後第一季第一卷賣萬5定萬6就係靠呢招

你理解能力差唔係問題,但唔好冇啦啦衝出嚟柒先啦
小眾同高消費冇抵觸 的確係的小部分人追聲優 只係呢班人買最多周邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞