鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
邊到爛尾
我覺得係有啲資源錯配
動畫呢個媒體最有力嘅打鬥就用3d做 其他日常就連行路都勁揼本
唔係話3d唔可以好睇 但係話完全冇影響都係自己呃自己

其次就係節奏係有啲怪 我唔係專家 但有啲電影鏡頭好似為加而加咁

睇返個po提過嘅其他作品
孤獨搖滾加強搞笑、顏藝表現
鬼搣就加強打鬥
全部都係針對ip令到作品昇華 電鋸人呢方面就真係爭啲

電鋸人個ip咁紅就應該一定有第二季 但係肯定一定唔會可以好似呢季咁燒錢

其實都幾可惜 電鋸人漫畫本身都係慢熱 希望第二季可以進步啦
講真,當年進擊的巨人兵長條女都死得感動過佢
BD唔好賣漫畫又唔算爆賣,d fans肯定係留力買goods喇
Mappa出D goods咁有特色,岩哂D係連登曲高和寡既動畫fans巴打買
比TRIGGER整應該都得
TRIGGER應該可以重現返原作嘅「狂」
d人覺得d fans買BD係真係買隻碟返去睇唔會睇串流買goods
bocchi連個無線耳機都賣到要開第五次預訂 你繼續ff啦
可惜呢排原畫無咩貨賣jump festa電鋸人都係得一隻b5卡仔賣
不過我留複數都唔點射比mappa最好快啲破產執笠
因為戰鬥場面唔係CG 係畫出嚟
THE 電影感
THE 沖咖啡
THE 切蘋果
你拎個少年jump王牌ip出嚟同人哋芳文社比
呢個係電次角度,係事實
但武士頭同其他人眼中,單眼女嘅份量係好大
而我作為觀眾,心情就好似電次咁:係囉死咗個路人
雖然話佢係主角姐,但我覺得更理想嘅表達手法應該係,令觀眾對單眼女嘅死都好感受到情緒
借呢一點反過嚟見到主角真係好似個局外人咁
公道講句,紅唔紅過唔敢講,但Chainsaw一定好搵過Bocchi先
Chainsaw十幾卷漫畫Bocchi先得五卷
Chainsaw d goods又周街貨,Bocchi個D就比人買斷哂長期無貨返
咁計,賺錢邊夠Chainsaw多
比多套例子你
成神之日: 1,724
https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=48446&snA=151
要柒到同一套動畫化之前幾乎完全冇人識既作品比
本身呢件事已經柒到仆街
係AI補幀搞到感覺變慢動作
其實唔關3D事
好多節奏卡下卡下既位都2D黎
...
大佬你威到事前係西洋菜街掛曬廣告出嚟

依家得1700走嚟講呢啲

17000都慘敗啦
你岩 聲大大冇貨賣點會賺到錢
波奇台CV 都幫到唔小手
佢配得好好
本身都唔識佢乜水
還掂個效果都係柒,點解唔搵不道德公會黎碰瓷呢個起碼保證駁唔到先
真 bocchi快閃店D野半日賣撚哂
台灣動物展D野兩個鍾比人掃哂
都冇野比人買點會有得賺
原作都垃圾啦 得班傻系係到吹奏
同班巨人神作黨一樣
漫畫故事係好睇,人物都夠特,可惜畫功奇差!!!!一轉做動畫就呢方面缺點表露無遺
即使我好鍾意makima都覺得核突到唔想睇
懷疑太垃圾冇出過goods

去到到問都冇得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞