鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
漫畫係神作?
堅唔堅呀
mola你漫改動畫整得正正路路都點會有班死忠做水魚,但中山人喎

漫畫我耐唔耐返睇都唔厭,但動畫睇一次唔會有再想睇嘅諗法

而且漫畫我個個禮拜二晚(第一部就禮拜四五)準時狗衝去睇新一話,但動畫我連佢禮拜幾都冇研究過,應該都係禮拜二三?睇完第一集之後都知伏已中冇再特別上心追
睇到kiss住嘔先棄
cls嘔心當係賣點,乜依家啲少年漫淪落到咁
你唔好撚憨鳩啦

買bd支持,賣bd賺錢根本唔可以冇
即使係演唱會,泡劇,都會出bd賺返水,咩夕陽工業根本on9,只係日本acg bd響世界範圍內通路唔夠流通,個潛在市場仲係好大未發掘

而且有出錢先有影響力,你越肯為套作品埋單,商業創作就越願意創作適合你類型既野
d架仔鍾意睇廢萌,異世界,後宮埋下肉,d bd出賣d特典都唔知幾撚正,你唔肯埋單佢地咪出呢d

下下淨係靠串流,俾d19 lgbt平台代表哂自己影響力又係好事咩,根本人地捨得俾錢支持自己鍾意既野先係正路
收埋係細位做致敬/彩蛋其實ok 當有bonus多個話題
但係佢用明顯多過人幾倍嘅資源整套私心鳩改作品變到咁撚垃圾就將呢d細位都放大晒做缺點
老實講唔係 只係有班人好鍾意abuse神作兩隻字去形容自己鍾意嘅作品
利申番我自己都覺得幾好睇依加仲有追第二部
但拍落同作者嘅炎拳到就遜色好多
我講緊電鋸動畫sor
巨人之前都有買過
不過好少動畫令到我想課bd
仲要我依家都好少睇動畫
我一直覺得動畫做得好係bonus
只不過點都無諗過mappa可以做得差到令原作風評受害呢個程度

比錢買得就係認同你 想支持下 等你有個靚數字打飛機
不過今鋪真係做慣水魚都買唔落手
中山人都比錢買唔係水魚咁簡單 應該要做人民公敵
佢地直頭係出錢支持d私心撚樣導演 同tri/動物朋友2果堆一樣騎劫原作嘅行為
商業市場入面銷量就係表態 越鍾意原作越唔應該課金
睇比較嘅啫
近年來講,藤本套套都係神作
除左葬送的芙莉蓮/ 地球的運動
都冇乜對手
進巨又爛尾,同埋都稱唔上近年
少年漫畫要熱血,唔係要睇男人做狗公
又唔係d 咸濕番呢d show 有人買bd 架咩就咁netflix 隨時睇都得啦
市面上大把呢d選擇啦 唔係一定要套套講勇氣友情勝利吓嘛
like個vibe咪覺得神
唔啱vibe咁只可以講你唔係受眾
佢仲識重複用同一格拖慢個節奏營造電影個留白感,有時又用白格外嘅空間打破漫畫個框框令d 惡魔更加神秘 連登真係逢紅必反
中出龍
冇啦
電鋸人個朵已經比中山人搞到半紅不黑
狗公日日喺街都見啦
唔想返屋企仲見倒

Look back呢到開始每一個分鏡都神到
嗰時睇漫畫個跨頁真係起晒雞皮
look back真神作
希望大家有咩野屌牙龍好,牙樹係無辜的,再見了繪梨D分鏡都好神
唔同你講住 揸緊林寶兜風
我睇reddit d 人分析好多日本觀眾都好憎個導演臭寸我覺得其實都ok 不過咁黑人憎嘅話下季轉咗佢都無所謂啦csm 大把人爭住導
動畫做得好係Bonus,但唔適用於鏈鋸
人地大把輕改要講資源分配
鏈鋸人反而玩到集集唔同ED

如果早知搞到咁,用返1首ED
補返啲打鬥畫面好過
港幣?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞