鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
最神嘅分鏡條友都話差

可能條友睇開韓漫
岩岩樓上先有個話得分鏡勁, 劇情唔得
完全講緊唔同作品咁
電影語言可以好深,而且好講求連貫同前後呼應,人物同景物互動etc,唔係咩畫面靚就大曬
成日睇牙秋吸煙煮飯chok樣擺pose,係既,係靚仔既,但同d生死嚴肅劇情唔夾
電次踢人JJ呢類搞笑畫面,你中山龍拉個遠鏡畫到咁寫實,拍出嚟似校園欺淩
我自己覺得呢套漫畫原作本身讀者分幾堆
有一堆係俾人設整體藝術風格吸引左既
覺得後面闍出場落地獄好正好超現實, 我估佔三份一
呢堆人睇動畫偏左寫實壓抑Tone無咁大反感既
但係動畫又未做到落地獄,要吸引呢班人又未夠靚
係細節位, Ai補幀搞到動作唔流暢同埋3D又趕走左一部份人

另一堆睇漫畫果陣重點擺係跳Tone On9搞笑位
呢堆睇動畫會嚴重水土不服

而最多人果堆係俾原作中後期不斷Mindfuck又Mindfuck吸引既
而動畫根本未做到
鬼滅之刃
漫畫睇到好high
動畫整到長篇電影分鏡咁 又冇ost 整翻hyper d場面
睇到好無聊 好垃圾
得罪講句 睇完成套漫畫 覺得好爛
劇情一下子暴走 太多角色一出就死
同意 劇情認真麻麻⋯⋯⋯
佢啲運鏡似社會記錄片多過似動作片
的而且確 依家都唔係靠bd圍本
普通作品有2-3000以現今黎講算係咁
但依套由話動畫化開始吹奏
結果有event 抽選都只係得1700
仲要輸俾冇event既暗影大人
今次真係可以講 不愧是暗影大人啦

動畫主要功用都係推圈外人去睇原作
我係睇完動畫 好睇有趣就會去睇原作小說漫畫
本身鄭秀文冇睇漫畫
但老實咁講 作畫當合格
但演出 絵コンテbgm 等等都係冇令人留下深刻印象 每集唔同ed又係一樣 根本記唔到首歌

亦都唔講點解最後一兩集 明明呀秋俾隻鬼揸到實一實就要死 但下一集一開頭就放開佢 又俾支煙佢
冇連貫 要觀眾自己思考都唔係咁姐

原作咁賣得 2期都應該冇事
睇就會照睇 但過唔到俾錢支持依一關
上面有人po左集英社youtube1800萬點擊率又唔講鬼滅得佢一半netflix amazon動畫top2都唔叫紅

仲諗住等下星期睇下一集
點知冇得睇
心諗下屌係果兩條蛋散就完啊
動作分鏡係差後期打鬥直接打幾下就算
但好多對話、回憶分鏡做到電影蒙太奇嘅效果,靠漫畫分鏡製造到弦外之音,係出色嘅
所以動畫柒在捉錯用神,以為「電影感」係long take,點知藤本勁嘅電影感係montage
人氣咋
MAL評分同季輸死神、路人超能100同大家最鐘意用黎鞭果個波池
https://myanimelist.net/anime/season/2022/fall

鬼佬又一次將失敗賴落日本觀眾口味唔得唔識野
屌你人地jump社台柱o黎日本人真係唔識早就腰斬啦仲卷均百萬咩
講咁多咪又係無買過bd就指點江山
係冇乜參考價值,今年銷量冠軍已經證明咗,但係你賣到咁就真係好肉酸

同樣主力係玩具同埋stream嘅spy family都可以賣到卷均一萬,兩套嘢製作資源都差唔多,結果銷量連人哋五分之一都冇,可以話完全比下去

之前無職食馬2同期debuff賣4000已經好多人笑,冇諗到有個仲可以突破下限嘅

宜家主要係塞咗garden theater活動抽選唔知坐到幾多人,挑戰雪菜推動員能力嘅時間到啦
套漫畫唔係賣劇情有幾完整 慎密
佢係主要用誇張 無厘頭嘅劇情轉折 吸引你追落去 中間再溝啲色情熱血搞笑咁 睇完就會覺得好爽快
講劇情同角色塑造 唔好講鋼鍊 hxh 拍落死火海到都差九條街
唔係咁適合我
我睇得唔係咁爽快
睇咗兩集就冇再睇過
班動畫黨真係食開屎
咁睇炎拳,熱血神作
https://www.youtube.com/watch?v=83bRvIpDkCw
上年7月LA 個Anime Expo 情況,自己諗
依個post上埋熱門
點解動物台個動畫post仲未有人出嚟
屌人唔識嘢
講Twitter 同retweet都輸比水星同波奇9條街啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞