鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
唔知幾時破產支持出埋第二季
動畫做得差又關藤本樹事?
呢套連作者自己都唔知點解會紅,佢講過係編劇迫佢畫
個故事好似搵 chatgpt 寫咁
左一忽右一忽
係真,咁大個IP用黎練兵搵龍哥條垃圾黎擔大旗
Mappa都算日本社企
不過漫畫後期探討嘅嘢又幾好睇
漫畫人評論區啲大戰勁精彩
mappa可摸以原地破產 救得一個得一個
Cyberpunk 2077咪又係多番茄醬
套野好唔好睇易唔易入口真係唔關獵奇事
我地UFO忙住要搵人民幣唔得閑搞呢D小眾野
Mappa 請藤本食野就攞到製作權 而家搞成咁佢點會冇責任
https://www.toy-people.com/?p=73674
中山龍返中山監督d垃圾中國動漫就差唔多
污染晒成個業界佢破產後我會買返隻電鋸人bd懷念下
有冇ref
你睇返Mappa往績
佢出過咒迴,巨人,佐賀,巴哈,yuri on ice…一大堆精良既作品,我係藤本樹我都揀佢啦
依家係Mappa間屎忽鬼公司搵件垃圾渣旗做佢既作品,點計都係Mappa錯哂
Spy下半網球戰同埋送衫去學校d動作戲好正
原本以為動畫淨係識賣Ania
人哋撚知你咁大公司走嚟咁玩嘢咩

唔通JC走嚟佢先俾授權咩
日撚日喺度拍埋晒啲冇對白又懶chok又扮到好emotional咁喺度嘥時間 ,搞到漫畫版嗰種狂 爽快同跳脫就乜都冇哂,搞到套戲嗰個人好似抑鬱咁
所以佢冇紅過
同岸本一樣靠編輯改設定先紅到
樹狗由小失大 講道理佢真係要切腹謝罪
係毒撚地頭播文青電影本質就唔合理

你唔好入清真寺報佳音?

仲要expect大賣,真係未撚食藥
而家都唔明呢套點樣賣到兩萬張出去
BD嘅銷量反映唔到作品嘅質素嘅

汁: https://www.animenewsnetwork.com/news/2011-04-05/infinite-stratos-bd-1-sells-22000-to-top-weekly-chart
好似話作者之前投過好多篇新作,結果都被編劇ban橋,最後決定畫東西德間諜家庭,點知被編劇改下改下改到而家咁,字裡行間睇得出作者好委屈、喊住收錢咁款
淨睇漫畫 動畫一集都冇睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞