鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
好撚鍾意就會睇過都想買黎擺㗎啦
呢套垃圾到咁少die hard fans
鏈鋸同巨人一樣都係高話題高投資大爆死既動畫
被歸類做空気
集集都大cast ed要洗幾錢
我仲見有人計佢東京戶外廣告已經用左6千萬羊
根本比鬼佬吹大咗
利申咗先,我都幾中意睇csm,中意佢夠痴線
但係邪道作品根本唔會得到王道作品一樣咁普及關注
儘管當初csm 係王道出發,但骨子裡都係邪道不按套路咁去shock 觀眾
仲要動畫用王道嘅方法去刻劃,導演根加開網民拖話要當寫實電影咁,大佬呀你不如睇下個script 先寫啦
你唔爆死都幾難
而且同期仲要有spy fam, 大孤獨,茄汁魔女,你點爭呀?

下季如無意外都續到嘅,炸彈魔人係一個幾好嘅章節,換導演挽救下,無謂嘥咗個文本
唔係少fans 而係啲fans 唔買動畫帳
巨人第一季單隻賣50000,你攞鏈鋸同佢比
佢個project搞到咁大 用咁多人力物力 打和都當蝕啦
驚西咩 依家係睇串流 其他野唔重要
電影感 cult片算唔算電影
少fans就唔會漫畫咁高銷量
仲有街角魔族
巨人動畫一定係推多左好多fans 出黎,
以前漫畫得頭幾十話果時巨人未算好多人講
一出動畫就差好遠
點睇都講緊mappa做既巨人啦
cult 片當然係電影
賣兇拍人咪一套好睇嘅cult 片lo
但係如果賣兇拍人個劇本拍到成套英雄本色咁嘅認真戲,仲要懶grand 咁,你覺得會點
Csm 咪就係衰呢樣lo
俾心機做巨人就唔洗依家柒到咁
起碼都過3千
喱套垃圾仲想同咒術比
導演挑fans 機
Fans 唔買bd
Mappa:

平心而論
Csm 係有fans,仲要係唔少兼極diehard
相比之下spy fam 多fans覆蓋率廣好多都唔係typical 動漫迷
相比次下後者嘅product自然易賣好多
仲要mappa巨人,mappa唔落資源整,都過csm
如果mappa肯全力整巨人,點只3千
比腐爛臭臭屌打
咁又唔好FF咁多
而家賣左成個月都係二萬五就係差唔多呢個數
最尾估卷均二萬up而家環境已經一代神作,尤其bocchi好似冇禮物商法(莉可都係)
四五萬就吹太大
不過有一個可能
就係可能live回會有多d人買
可以睇下之後第三四卷有冇右肩
加埋全卷 樂觀睇可以上25000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞