鏈鋸人動畫銷量連2000都冇

1001 回覆
292 Like 15 Dislike
應該咁講,動畫唔係做得差,而係太多堆砌同錯配
奇怪既地方豪華演出,整體節奏又奇怪,音樂配音又唔夾

至於觀眾,日本人港台鬼佬都唔撐
唔會係口味問題
變晒圍爐inside嘢 睇得明就叻叻自high
數碼暴龍 tri
j家都flop緊啦
就嚟日本本土都打唔過韓團
跳又唔夠人跳
啲look又老土
其實個event回唔回到本 佢bd加埋一千萬羊都冇 我睇個場好似齋租一日都120萬羊音響職乜都未計 仲要租頭尾一日執野set野
文青通病 無病呻吟又懶高深
唔服務觀眾,以為咁就係叫“藝術”
米津幫套嘢加翻唔少分啦
雖然幫盡都係負分
另一個po仲有人問同一樣野
所以我話有兩個po回到亂
不過我覺得算啦
再講都係比人屌又人生攻擊果啲覺得哂精神
不過都一早知動物台風氣係鍾意咁
太遲啦
已經畀中山狗做壞咗個頭
洗乜擔心,到時現場直播開串流咪得,實唔洗蝕
3D打鬥好lag
mappa 麻麻地
mappa係虧左d
雖然原畫數有返咁上下,但d上色同分鏡掌握都弱
文蘭戰記同巨人兩套執wit2攤都好明顯被比下去
出完動畫後先多人屌鬼滅漫畫

原本一致好評
其實mappa又係癲,我記得個社長講句佢主動同集英社傾講話要整電鋸人動畫,心諗肯定整到極出色啦,畢竟之前mappa套異獸魔都好正

點知咁撚大個project,mappa竟然搵個冇試過揸旗,淨係做過原畫嘅中山龍負責呢個咁大嘅project,冇經驗都算,條賤種狗仲要懶醒改撚晒電鋸人成個vibe,電鋸人個演出方式suppose係突出套野有幾癲有幾mindfuck,啲角色面部表情同肢體動作有幾浮誇,結果條賤畜反其道而行,將應該突顯嘅selling point鏟走曬,再加自己嘅風格上去

屌條友老母,咁鐘意亂嚟就自己向mappa提議一個原創企劃啦,搞臭佢自己同mappa個朵冇人care,但佢搞臭埋個ip,依家幾多人因為動畫垃圾而屈埋漫畫垃圾依家
元永慶太郎
失禮講句,真係千七太低
中山龍條狗畜躝返去畫畫袋最低工資啦
支持唔課動畫
畀錢買垃圾根本助長整垃圾嘅風氣
佢地廢j姐
新房都係改鳩人d野架啦
上面你講嘅我都認同

不過我舉j家做例子都係想講
有料嘅賣得嘅就點都會好賣
雖然本土偶像團整體都flop緊但都係有團照賣過百萬
甚至打底到bts週間排名

而你銷量差就唔好講埋啲有的沒的 賴呢樣賴嗰樣
一句「垃圾咪無人埋單」就可以cover所有借口
鬼滅起碼靠動畫效應袋錢袋到手軟
但電鋸動畫化個效應廢到
乘返2變3400都無咁肉酸
雖然bd個餅縮細緊,但動畫黎講1700真係僅僅合格
https://m.gamer.com.tw/home/creationDetail.php?sn=2778748
用返bd銷量界單位係岩岩兩寬
主角成隻狗公咁
睇完一集已無興趣
其實又唔影響本身睇原作果班
冇人反追漫畫反而好過鬼滅果時咁 大把人睇完ufo動畫後追原作 以為打戲有幻彩詠香江睇點知得d星星月亮咁大落差
佢漫畫本身都係得唔拖泥帶水呢個優勢
咪又有普通王道劇情仲要畫功唔掂
啲劇情公式loop左兩次已經出事
跟手拿拿淋就group哂啲人完左佢
個最終章真係睇撚死人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞