【最後一個】姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (9)

1001 回覆
1298 Like 54 Dislike
講開d傳媒,娛1都on99
成日吹奏,仲要用埋fans既口吻
睇都唔想睇
早排幾個鏡仔去户外做義工
話佢地在寒風中下掃地定唔知做乜9
屌你個日成17 18度
邊撚度寒風呀?
根據我去睇新城頒獎典禮果日
拎曬燈牌 着fans衫 真係師奶居多

之前有同Fd 討論點解咁多師奶fans 呢個問題
可能係佢哋中間gap 一段長時間/第一個香港選秀節目
前面佢係80年代90年代之後就冇再追星 之後要全民造星比佢哋由零開始睇到出道 係新嘅體驗 養成系偶像 覺得特別親切

00年代興台灣偶像 10年代就開始興韓國idol 依家30歲樓下嗰班 由細睇開好野 又點會真係咁迷
佢地就係上面講嘅羊群效應
根本就係收錢寫鱔稿
Kingjer就係收錢
娛一個feel似fans
我連第一個po都未追曬就已經開到9個
姜濤,本身鍾意你嘅,搞旺下香港樂壇

點知你條撚頭無料扮4條,屌

作品的說話真係你拍?

吒咤表演真係屌你老母
你朋友死咗都畀你激返生
班停經婆每日儲廿蚊就係為咗年尾畀3000蚊入會投票吖嘛
最癲係佢地只要其中一個唱得穩穩陣陣就吹到上天
上弦1,2派膠咪吹捧3,4囉,佢地pr咁勁
3,4派膠時咪捧返1,2囉,永遠都係果12個
娛樂新聞喎
宜家呢個post開左成日又唔報
仲話自己唔係鏡報
反鏡ig 係咩
雖然我都好憎姜逼
但老老實實
㩒入去睇就知應該有人買like
笑死
起碼林峯唱歌做戲ok(係chok柒少少姐
羅力威唱作都好
佢哋有c9捧我覺得情有可原
因為人哋真係用實力說話
咁講法 姜只係時世造英雄 擺喺00s佢只係普通暗星
70s-90s就真係無機會
樓主呢個po就好似嗰泡沫越吹越大,同嗰明星實際價值不符,然後泡沫終於爆破
lihkg.forum
點撚止4年,未出道前參加比賽已經係咁嘅聲
話唔想做花瓶,想做歌手,練又唔撚練
一啲尊重都無

一個訪問過要30歲退休,其實想搵快錢收山,
係就快撚啲
根本無撚認真對待過同尊重過「歌手」呢個職業

仲有 腳傷咋 把口唔係啞架
攞撚左黎食野啊?唔撚識坐喺度練歌啊?
無心練就無心練啦 講咁多講閪咩
開啦 整多個version 屌鳩班on9 fans都好
其實可唔可以憎薑撚啲人聯手對抗班薑糖
班停經阿嬸真係好撚乞人憎
班娛記好鍾意上連登cap一兩句圖造新聞扮民意
依家9個post都唔上黎cap圖都知咩料啦
尸兄唱live好穩
同埋叱吒果日喊完係下一秒即刻唱到
Cls兩日開到9
Emjo係咩嚟 係咪想講emoji
可能食得太多金拱門薯條熱氣失聲
其實佢應該都已經搵咗好多快撚啲退休啦

紅一年嘅錢 分分鐘已經係暗星揾5年既錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞