【最後一個】姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (9)

1001 回覆
1298 Like 54 Dislike
兒登都好值得收皮
是旦睇出面FB果堆乜柒page好似king jer果堆或者IG果D乜九娛樂page就知啦
根本白卡先會中意依條友
得班下弦係無辜
相比起姜濤本身
佢啲fans恐怖好多
呢?
因為隨住音樂嘅載睇由電台變咗電視(2000年代)到今日嘅網絡(2010/2020年代,視覺嘅衝擊超越晒聽覺

所以你見好多歌求其寫,但拍個勁嘅 MV,果首歌就會紅

咁意味咩?背後有強大嘅團隊去不停揼錢,果首歌咪會紅囉。《作品的説話》拍到電影咁,音樂同視像嘅部分已經唔成合理比例。

同埋最諷刺嘅係成個討論都係圍繞吒咤頒獎禮,但講真今時今日有幾幾多人仲會係透過電台去接觸流行曲

其實咁發展落去好弊,遲下個科技玩到又元宇宙又 VR 又多聲道咁去出一隻歌,基本上無簽唱片公司嘅 indie 收得皮 - 而呢個亦都其實係 MC 活生生嘅故事。你無 tyson yoshi咁嘅財力,就唔好妄想做歌手。

而唔好諗住唱片公司好掂喎,大佬你拍個 mv 要天價開支,咪要靠個歌手拍廣告搵錢囉,咁咪又跌返落去廣告男團嘅問題
真係痴撚線 喺呢啲cls fans眼中原來mirror=姜濤與他的伴舞 咁快啲叫佢quit group啦 完全唔識尊重其他人
今個po可以屌鏡粉
就係有理有據 佢先咁撚驚啦
齋講廢話佢點會覺得我毒辣
多謝留主開po

我身邊都好多臭閪鏡膠
初期個陣我同朋友講鏡
一個係鏡粉,一個係有好感鏡
講開話佢哋好忙好多工作做
我話佢哋好多廣告拍吖嘛 (其實完全冇惡意咁講)
然後個鏡膠勁激動話:你偶像咪又係咁
自此勁撚憎呢班柒頭

加上同事group 成撚日講鏡
煩膠到
好似我唔講就係異類咁
但最好笑一跌mon 之後個個收哂皮唔敢再講

發覺鏡膠都係一個共通點
自己鍾意又要迫人聽佢講
要講就自己死返啲追星group 講啦傻閪
慣咗撳不推文, 留多個先
我望到呢個pose都呆左
插咩袋
1日開到第9個post
話你有廣告都叫踩 班閪樣係咪有被害妄想症
我覺得佢眼神先最撚騎呢
Lm
佢係咪好撚大壓力咁
個 Po 係咪進入恆常階段
一撚定係
同埋我個鏡膠朋友俾我感覺好唔鍾意BTS
從而發覺好多鏡膠都當BTS 係假想敵咁
其實人哋識你條毛咩
班鏡成日抄, 人哋都wfc 啦
你班傳媒狗同音樂人好撚可恥,一個IG post 兩日有13萬人like都可以當睇唔到

班賤種人哋成團第一日已經想人公關災難

好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞