【最後一個】姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (9)

1001 回覆
1298 Like 54 Dislike
痴線,唔好影衰茄喱啡
咁嘅表演仲夠膽掛住個亞洲第一喺嘴邊 好心啦真係…
如同Rap慢一拍
本人鏡粉, 入坑兩年幾,正所謂愛之深責之切,要屌時我會大大力屌( 我最鍾意Jer,屌佢屌得最大力)。最近佢地嘅表現一次比一次,特別係姜濤1月1日,真係睇到屌晒狗。 演唱會之後,除咗神之拉闊同Alan Walker之外(無謂阻住AW啲fans啦)佢哋每個live我都有去,逐個人同你數。

團:
KKBOX去到新城都中規中矩,係Yahoo果個乜撚豬肉獎炒炒地, 我有一秒諗過屌硬件差但真係唔係藉口嚟…… 因為最Jeremy唱得好穩
1月1係chaos。 innerspace 跳得唔齊(唔撚好瀨落條樓梯,你地有踩台㗎),we all are 個個唱到好似死老豆老母咁,心不在焉。有啲連入都入唔到,最後chorus 有人直頭唔唱。 可能你好撚憎呢一首歌,但係上到台唱完首歌,係專業黎。

個人:
姜濤: 我投咗票畀你,你可唔可以還返嗰票畀我? 諗諗下我唔應該受人影響投畀你,留番畀留一天與你喘息,我喺度向陳生謝罪。 姜生,你返緊工㗎,you are well paid for it,屌你。未準備好唔好出返嚟, 上得嚟呢個舞台,就要有專業嘅演出。原本我都幾鍾意你,宜家直頭倒扣到負分。
- AL : 雖然佢唱歌真係……但係佢喺個專業嘅表演者,盡力唱同有做好自己跳舞嗰部分,我收貨,除咗希望佢唔好再感情緒波動。踏得舞台,你就要做最完美嘅演出。 胃痛要全世界幫你解話真係柒。 容祖國演唱會搞到五勞七傷,唔係軒公事後提翻都冇人知。呢啲就係專業。
- Jer : 表現中至中下。今年開始調整唱法之後,舊年啲歌仲未爆得返上去。同The Hertz合唱係幾high,The Hertz啲歌假音位多,好多畀佢show off嘅機會。但 Unik Asia 見真章。MM7個開場幾型,唱多一兩首合唱之後返入去, 出返嚟唱群星嗰陣炒炒地,我已經心諗仆街了。 結果真係唱坐看雲起時,炒撚曬。啲柳炒幫佢兜話首歌好難唱,我屌你老母,難唱咪練好先上台唱囉。唱合唱歌嗰陣有隊友carry,狀態調整返,表現可以接受。之後啲頒獎典禮群星繼續炒車,MM7反而ok。
- Ian:整體唔錯。係1月1開頭炒炒地。KKBOX黑之呼吸同AK合唱低音有驚喜, 不過把聲都係偏薄,繼續努力。
- Edan:我都會講係進步咗,因為佢以前唱live真係好唔掂……
- AK: 信之卷新城炒到1月1就好返啲。BTW唔知點解佢唱歌硬係吸引唔到我
- Jeremy: 佢嘅表現話都畀我聽佢係全隊裏面最專業嘅人。 邊跳邊唱,去到邊個場都可以咁穩。 呢個先係一個表演者應有嘅合格水平。我見有留言話佢把聲好尖唔襟聽,呢個的確係。所以佢下一步係要練厚把聲同低音。

總結一下,經過姜濤一役之後,MIRROR嘅dark age 正式降臨, 睇路呀阿仔。
收皮啦鏡狗
佢想爭羅志祥個亞洲舞王
真,條友真係好cheap
真 又爆了
呢個世界,有樣嘢叫做止蝕
無第2句了?我愛姜濤❤️❤️
勁核突
身邊係有專業人士係鏡粉
但只局限聽歌 睇下綜藝 買下麥當勞

唔會炒價買叱咤飛 唔會排幾個鐘隊 唔會係銅鑼灣大嗌
佢做大胃王就得
圖文並茂有哂都叫抹黑
班姜糖真係好撚痴線
好彩我屋企人唔係呢啲痴線婆
如果家變都似
一定有廣告/pr界專業人士
d marketing 咁出色
咁咪啫係免費雞,做雞就唔好攞出嚟講
多謝樓主講出我心聲
原來咁勁? 但佢都係癲婆一名
咁我要對"專業人士" 呢個term 改觀
Antony
齊唔係基本嘢黎架咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞