【最後一個】姜濤,其實你有冇諗過點解咁多人唔鍾意你? (9)

1001 回覆
1298 Like 54 Dislike
代言人喺屋企食緊佢最鍾意嘅麥炸雞
加個Big Mac
牙mo都未好返
已經stone撚咗係叱吒台上鳩叫
班鏡狗直頭開假帳去Soching道屈佢單單打打
tvb 壟斷咗香港聲畫事業咁多年嘅惡果

雖然而家 viu 有份製造鏡呢個怪物

但無可否認 viu 嘅 chill club 係慢慢將香港樂壇拉緊返去正軌,至少佢會請下啲 indie 同唔同風格嘅人,同埋係將啲歌 mix 啲唔同 arrangement 甚至 jam 埋唔同歌手嘅歌。呢啲外國做咗幾百幾千年嘅野,香港一直都無。
出唔到香港市場已經見哂真章啦
成日提住香港有幾紅先顯得佢地實際上有幾廢,幾唔輸得
弱智
追星追到冇人性不時出現
好似佢哋咁大規模失智都係第一次見
班鏡狗咁話pr做鳩姜b
啲口氣咪同炳強一樣 咩都講背後有勢力
車,你迷屌狗佢地邏,關我撚事咩,你走去除佢地條褲屌落個屎眼度都仲得呀,佢地成隊野有幾多個人,邊個打邊個都我都唔清楚添,係見你地打果D名我先知叫邊個,所以咪多得你地唔少邏,我家下只係講返現實環境呀,偶像既野從來都唔講理性,你同果班乜撚野薑粉呀,乜教徒去講去屌有撚用,人地點會聽你,佢地仲人多勢眾,十個阿嬋打你一個180cm連登仔呀你都敵唔住啦…
我講返現實環境,你就扣狗人帽子,咁樣既食屎狗咩又係同果班薑粉一九樣
collar出道初期就屌 marf
簡直係痴撚柒鳩線
佢地知唔知咩叫Fans行為偶像埋單?

好想問下姜濤如果要佢喺呢班白卡姜糖同事業二揀一
佢會揀邊樣
啲鏡狗最興打稻草人
又咩有打手又乜乜乜
自己成班先係最大嘅打手
一個好地地正正常常嘅頒獎禮都搞灣晒
啲傳媒媒體又樂於參與
因為最有noise
成班大戶姜癌糖唔得罪
條友根本就蝗底
由第3個Post 我都開始問娛壹係邊 叫到第9都未出黎
平時抄唔少啦
仲有其他媒體D網民熱話無哂
其實7 月演唱會第一場
都成日聽唔到佢唱乜9
其他成員個個都好過佢
出面有鬼人讚佢咩
你好似好驚有人繼續開post咁喎
你都講連登小眾啫
小眾圍爐都唔得?
豬濤真係好撚核突
肥咪肥咪認咗佢囉,行肥仔路線
係要著件袍遮遮掩掩
佢嘅事業咪班白卡姜糖
呢樣又真既,起碼比到獨立同地下同獨立果班上到台面,香港呢D文化沙漠,娛樂至死既社會,其實好難期待歌曲創作上有D乜突破…
唔單止TVB壟斷,其實各大電台同各大唱片公司都做就左咁既環境…
係度離一離題推介下,room307,Delta T真心唔錯,但奈何佢地無乜資源,所以出品唔多…
唔駛睇ig 連登鏡po上年都瘋狂屌Soching
樓主唔開都會有人幫手開
個頭開得黎又有地方俾人傾件垃圾有幾廢
姜逼民反
講真林海峰早幾年嘅表演講得啱

當大家仍然當你係「蛋」,當係生力軍頭一兩年俾個機會你 唔多唔少都會有啲同情分/純粹埋怨自己真係跟唔上潮流

但係當過咗兩三年你已經變咗做「高牆」,壟斷左成個頒獎禮同埋樂壇 大家就會開始質疑你到底係唔係夠料去撐起呢件事

定係純粹靠PR/ c9 fans去課金

https://youtu.be/Hv7W9bFuqSA
黑記鏡狗日報丫嘛
連尼住不如解鎖1001
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞