[背囊撚][10] 又到聖誕 又到聖誕 黎緊仲有情人節 特別推薦 背囊 書包 無包包

1001 回覆
22 Like 18 Dislike

AS2OV 書包好好J
不過香港好似無得賣, 要網店運過黎
有無d 類似style 推介
挺身靚料軍工feel
白色會唔會好難打理?
琴晚睇左個又想買
叫SHIMODA Action X30 V2
好似有唔同size

上機跟身行李大多數限制7KG
呢個袋應該無左2.5KG?
2kg 太重啦 你上機得7kg quota
purpose 唔同啦
人地係for 行山極端天氣帶gear 影相
off topic 一下,大家平時點清潔背囊?好似呢啲天氣咁,戶外留幾分鐘背脊已經濕晒 驚啲背囊會臭
有臭頂唔順先用梘水,反正都係粗用
睇你點用,兩個我都有

Skule 輕好多,但係間隔冇max咁好,max大少少裝多啲野

如果你係旅行用,一個背囊袋曬全部嘢就揀max
但係如果你帶gip,個背囊會係旅行期間拎出街用,就買skule
睇中tnf hot shot/ fjallraven skule 28/ gregory rhine 22 唔知點揀好

外型中意hot shot,但淨袋都過1.1kg,重量skule 28最fit

主要係旅行用,裝下相機
想要
TG ok?
最近想搵個唔太大又有間隔 靚仔嘅背囊
覺得Boundary Supply Errant Pack唔錯
想問下有冇巴打用過 值唔值得入手?

另外想問下佢同X Pac 版有咩分別 唔係好睇得出

唔該晒咁多位
有冇人有用開molle system 嘅accessories 推薦下? 想幫個MR 2day assult 加啲花臣
認真 我係咪癲撚鳩柒左?
我屌閪 打飛機 屙屎 屙尿 沖涼 食飯 訓覺 行山 返學 返工 去旅行 (日本,韓國,美國,英國,法國,印度,印尼,加拿大,泰國,菲律賓,柬埔寨,西班牙,葡萄牙,巴西,非洲)
都會揹撚住個背囊.
你地會唔會咁樣?
我真係好撚鍾意揹背囊架
39L 你都幾大機會要轉寄艙
依家旅行背囊建議控制返30L以下
買返輕身袋
你得7kg可以用
主格要大
斬開幾格好難用盡空間
有隻色返咗貨,官網有售
想睇樣可以去沙田同k11睇
想買個30L左右, 旅行/工幹用
暫時睇中Aer travel pack 3, Able Carry Max, Alpaka Elements Travel Backpack

Aer travel pack 3啲間隔好似最好用,
中間放衫/辦, 後格放Ipad, 前格放雜物
拎Ipad/雜物唔駛搞到中間嗰格
但reddit唔少人話個袋好重
同埋驚上面諗依種pack法係痴心妄想

睇返其他有返咁上下間隔嘅好似都差唔多重
各位巴打有咩高見?
想試咩下啲袋, 香港係咪得Able Carry Max有得試下? 喺觀塘?
有冇巴打有用後感
想屌呢個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞