[背囊撚][10] 又到聖誕 又到聖誕 黎緊仲有情人節 特別推薦 背囊 書包 無包包

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
森林平咁多嘅
點解森林又冇返免運
免運仲有,但呢個冇
想衝
Cls 加埋運費都平過呢度
呢個價位 買evergoods 定bellroy好
佢個定價都幾進取
快買啦 無記錯正價120-140美刀的
Gregory 美版係美國一直都平D
日本就仲貴過香港 今年日元平先叫好D
22000日元
想送個返工背囊俾男朋友做生日禮物
佢返銀行嘅 有冇巴打有好推介?
Mystery Ranch Blitz 30
evergoods mpl 30 v2
able carry max
Fjallraven Ulvo 30
呢四款好難揀
有冇巴打分享下意見
用緊mpl 2同coulee 30
通常裝打波做尖衫褲鞋襪 水樽 hardshell

Mpl 好唔貼背同埋自立唔到
主要係最抵個位太窄
有時撘車都少煩
但間隔同容量都唔錯

Coulee 30 就冇乜問題 正正路路
但兩隻quick access pocket 放銀包電話
成個袋個shape 係會扁咗的
除非你裝到好滿

利申 coulee日森買
Coulee 唔係成日揹得多野嘅話
個袋型會好扁 唔好睇
之前有個同咗一排就無用
後尾換咗揹fjallraven
都係
所以我好少用水樽位同前面嗰2個位
谷大佢
cpl 24 第一代仲買唔買得過
有無啲防水同Ulvo差唔多勁20L左右嘅背囊
想買個細少少,本身已經有Ulvo30,想試吓其他
最後我應該Blitz 30同Ulvo 30 二選一
呢排fjallraven 無貨
作為打手都推你買其他牌子
Osprey Arcane XL Day / Arcane Large Day
簡單造型 靚唔靚就一般
https://www.osprey.com/hk/en/product/osprey-arcane-large-day-ARCANLGDAYS20_588.html

或者 porter 都唔錯啊
https://www.yoshidakaban.com/en/product/104356.html

bellroy classic
https://zh-tw.bellroy.com/products/classic-backpack?color=slate&material=ribba_weave
Porter呢款幾好喎 多謝推介
Bellroy d野得唔得,見比其他品牌mark up至少20-30%
Large day有啲痴毛 有寵物嘅唔多建議入手
其實coulee30 側面有條帶
嫌扁可以索緊佢谷返個型

唔試scree 32?
想問下30-40L可以上到飛機嘅背囊,係咪只係得cabin zero 比較好
Mystery Ranch桶型三條拉鍊交匯位,落雨有位入水
所以就唔考慮
Able carry max?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞