[背囊撚][10] 又到聖誕 又到聖誕 黎緊仲有情人節 特別推薦 背囊 書包 無包包

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
想入daily plus, 煩緊黑色定綠色好
買咗不過未用 有咩想知
重唔重?
面料易唔易痴塵/毛?
空袋1.5kg左右 唔算好輕不過揹上身又唔重嘅
塵多數一拍就甩 最多濕布抹一抹 應該唔算易痴
巴打有冇包膠
Suburban有貨返左,上左去望但發現size比想像中大,以26L黎講太大舊未必考慮了
依家望緊peak design travel backpack 或者Patagonia mlc 30L
啱先見到狐狸仔啲嘢會made in 支那,即刻睇返自己個Ulvo 30,好彩係made in Vietnam
https://foxtrail.fjallraven.com/articles/tent-in-nature
5,6年前有少量係中國造
依家9成係越南
少量衫褲係東歐造
同樣30L
Able carry max定 moral rochester omni好
5,6年前好似都係香港開舖嗰段時間,唔知佢地點睇支那市場
官網可以揀cn,不過寫住「網站即將推出」
https://www.fjallraven.cn/
Max
真咩 我daybreaker1 個袋都幾深 都塞到好多野

如果係2個拉鏈拉到最低應該可以塞到更加多野
你買乜連200蚊都唔到?
Daybreaker $128
尼幾日好熱, 背脊散唔到熱,有冇D冇咁熱推介?
有網架果D
但通常都係戶外型啦
Gregory arrio series
幾時先會出daybreaker 2 xpac 黑色就黎忍唔住手買了
cordura 同xpac 真係差好遠?
cordura咪即係普通尼龍…?
cordura 係一個牌子黎
佢出D尼龍比一般好
但都有分好多等級
美國造的一般比韓國 中國造的尼龍更好
亦有分厚薄 有D仲有2層
耐磨應該係cordura好D
拒水就XPAC好 同時都輕D
XPAC都有幾隻型號架
但其實都好難直接比較
XPAC 貴唔少 亦唔係個個人鐘意佢表面有一格格
https://youtu.be/aIuccDB0kKc
Shimoda Action X v2
好很貴
lm
原來有個背囊post lm

有冇Filson同好?
用開Rugged Twill Rucksack,最近轉左玩journeyman
有冇人知香港邊度有得買呢啲2 way袋?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞