[背囊撚][10] 又到聖誕 又到聖誕 黎緊仲有情人節 特別推薦 背囊 書包 無包包

1001 回覆
22 Like 18 Dislike
唔該清
想問有冇人試過aer 新款pro
見到d youtube 片好似幾正
rhune 22 去2日1夜 staycation夠唔夠位放野
夠晒啦 一晚可以有幾多野
想請教下各ching 意見,想買一個EDC backpack,有三個option

1. BELLROY classic backpack premium
2. Able carry daily plus
3. Aer duffle pack 3

我身高大約178左右,想問下有無差唔多身形嘅師兄用緊呢啲backpack,因為呢啲背囊size唔大,主要擔心揹上去之後個背囊顯得太細個會好奇怪
新仔留名
想請教下手足用過thule d背囊掂唔掂?
睇中呢個同狐狸raven 20 想去旅行用

https://www.thule.com/en-hk/backpacks/laptop-backpacks/thule-enroute-backpack-23l-_-3204844
想問
背囊內部如果摸到黏黏地
係咪無得救?
daybreaker 2 到手了
係咪防水塗層老化玩完
摸落係黏,但又無野甩出來

平時有咩方法可以保養好D?
唔太建議aer duffle pack,比想像中長身同重
有冇巴打back black ember新袋
有冇EDC防水料公事包推介
嫌backpack有時bulky得濟/要除落嚟先攞到嘢
sling同tote就太casual

唔要3 way bag
唔好咁大
裝到14吋電腦同700mL水樽+少量A4文件就夠做
budget 2k以下都ok
想問下用緊 daybreaker 嘅師兄,條防水拉鏈易唔易爛?我而家果隻就係爛差唔多嘅拉鏈,兩年貨仔 🥲
好以係保用一世,你email比佢地問下
如何呀
太少嘢袋會好扁身
我以為Able Carry 所有背囊都係做到好似Max咁冇野係入面都會挺身
Code of Bell X-Type背囊有冇評價? 網上好似唔多review. 諗住返工揹laptop, tablet, 水樽同風褸。 謝謝!
用開Evergoods CPL24 但覺得重左少少
想問下乜嘢信用卡有10%回贈咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞