Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
等多一兩個月開pm 嗰陣好似有得late pledge
希望啦
可能2027年
我無入到, 因為感覺上會長咗,同隻game感覺複雜咗。

如果有咁多人玩game,我未必會開複雜game。

不過佢依然係全世界一齊行動,咁都係一隻7個人一齊玩,個game time都唔會倍數咁增加。
有冇人想夾swarm pledge
Libertalia: Winds of Galecrest 係咪一隻好嘅6人game
想請教一下 政變疑雲隻game 問題
如果有兩位玩家同時質疑 , 而又成功 , 咁講大話果個要扣兩血?
照正常就係順次序既,咁當然可以係邊個講先就邊個challenge 先(如果可以就開game前夾定)
即係唔可以 a 玩家講大話 , b c 玩家都質疑佢 , 跟住a 真係講大話 , 就扣兩血?
唔係,扣一。
如果我無記錯就係challenge 嗰個係無「得益」,所以邊個challenge 只會係估錯嗰個扣血。
因為咁,所以講大話嗰個一定係扣一。
而如果真係要問次序,我覺得開局之前傾好就得。
一係順序,一係鬥快?
sor,無睇清楚你個問題。
係,講大話扣一血。
無記錯只有人地用殺手殺你,你質欵佢,點知佢無講大話,咁你就扣二血。(即死?)
哦 即係無得 兩個玩家同時質疑佢 , 跟住佢講大話 , 就直接殺死
啱啱收到Email話5月會喺kickstarter MHW Iceborne: The Board Game.
大件到...
好華麗咁
我會話係6人玩都work 既game
玩過6人唔錯 但人愈多愈chaos 睇下接唔接受到
個chaos係點
啲野搶黎搶去?

有時輕輕鬆鬆,轉玩下D日式BG別有一番風味

30-40分鐘一場,捉班fd星期六日玩四五場又一日

有時輕輕鬆鬆,轉玩下D日式BG別有一番風味

30-40分鐘一場,捉班fd星期六日玩四五場又一日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞