Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
Unconscious mind大家點睇?
主題美工好中,但機制好似幾個炒埋
太多,始終電子版會幫你計好數
例如 7大奇跡對決
可以睇次play though 點玩, 就知啱唔啱自己口味

個個人既口味都唔同
早幾日開過兩局 個人覺得唔錯
Component 好吸晴 同埋隻game有策略位 輕策game來
機制就主要係Worker Placement (放格板 檔珠 拎珠做單)

不過個game 盒比一般game盒size 闊少少 放唔到落kallax 依個算係一個少少缺點
有冇巴打有玩Heat Pedal to the Metal,
見佢好多Review都比好好評佢, 有啲想入手

BTW, 有冇收到風呢隻會唔會有繁中版?
係rule book要
我記得玩唔駛
BASE GAME 無字, 英文係說明書
係佢入邊有D MODULE 都有少少字, 不過唔算好深英文
都係睇圖案去玩
而家應該好搶手, 街貨應該搵唔到有
佢遲D會有EXPANSION 去到8人
佢個說明書寫得極差簡單game都可以寫到咁
全部.
買唔到
好多時佢地D rule book都寫好差
要上番bgg睇番真正點玩
如果係咁可以照入喎,
可惜Power哥都冇貨,
睇黎都要再等下先
好想同人賽車, 唯有玩住DownForce先

之前睇BGP講, 應該可以得閒出下新地圖又一個Expansion, 而家Boardgame都變到PC Game咁, 可以係咁出DLC
我未買到, 冇見過實物, 都係Youtube睇人教咋
係, 太熱門了, 懷疑要等RePrint?
力量哥話二月
應該差唔多
好似上年十一月尾先出咁快repaint

不過呢啲唔係ks , 出出下又變左tricket to ride 咁周街都係
而家bgg 有好多自製賽道俾你download print 黎玩

啲campaing game 出dlc 出得仲勁啦
全世界都冇貨
有冇人有買everdell本書
我覺得downforce都幾好玩
我都鐘意玩賽車game
咁又真係可以等埋佢喎,我估3月底應該有
好似四圍都賣到斷哂

Ks為左引你買出勁多,Package同Add On,仲要限定,好識玩
係,有能力,加埋賭下車,係幾過癮
automobiles都幾好玩
我覺得同Heat都有啲似
雖然我都未玩過Heat
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞