Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
Coup
狼人真言超好玩
睇下先thanks!
唔係4-10人既咩?
你要一隻support曬2-10人?
咁應該得Cartographers同Welcome To
係呀
想同女朋友玩得開心之餘仲可以推埋另外班friend (大概十個人)
玩多d 先可以推其他嘛
咁唔係分開買2人game同party game最好咩?
女朋友會玩唔掂
一兩隻佢玩熟d 會輕鬆d

(有時我懷疑佢某d 方面係低低地既)
第二關好難死,因為你可以隨時resign走人.
要包場你問下細店,monstergeek之前幾細得三四張枱要包場應該唔難,依家搬左就唔清楚
台灣逸馬,講解game非常簡潔流暢仲有gameplay
https://youtube.com/@yeemaBG
講真 香港玩game真係場地限制大過其他野
包場不如去party room
花火,細鐵盒包裝連埋擴充卡,易學好玩又好帶出街平平地一舊水就有
好撚焗
唔開冷氣
turing machine 近乎零互動
the search for planet x 有返啲競爭性,set up又方便啲
本身有諗過cryptid 但同 planet x太似

推理嘅仲有 13道線索,但相對簡單得多

仲有冇其他 deduction game?
oink game 系列 nine tile panic 幾正, durian 就似非法話事啤

heat , 下半年好似出中文
Decorum 玩到會打交
turing machine有啲似數獨 每日玩五分鐘幾正
turing machine一定要試nightmare mode, 成隻game燒腦左十倍
請問紅磡黃埔有冇board game 鋪?
見就出Azul mini, HK$180
Fb keep the hero out full set賣700
全新?全新訂都係800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞