Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
隻席絲琳開左pm但local pick up 都要俾$55運費?我有冇理解錯
應該好快改
啲細字有寫到
country揀 local pick up
全部資料填N/A, 淨留contact no.

唔洗加$55
Oh見到了,唔該ching
Oink我同上面巴打諗法差唔多,要揀一個就揀9 tiles panic,會特別d(畢竟另外兩個其實就係鋤d和大話骰),適用場合都多d(二人玩,多人玩,同小朋友玩,同大人玩都可以)

Suzume jong 比普通麻雀好嘅就二人三人都可以,唔駛一定要四隻腳,集中係短時間做牌同叫糊食糊咁。去旅行買我會覺得盒野幾重。我個時係donki 見到拎起都擺返低懶得攞。其中一個好處係唔啱玩係香港應該幾容易賣返出去

電梯前無玩過不過細game 易帶zip下時間都唔錯,如果我個時有見到我會買

想複雜多少少有隻firm with brownies ,玩資源轉換嘅可以睇下。印象中bg port都有介紹過
講起麻雀最近出嗰隻咩轟雷都係唔洗睇字
另外順便提下係日本買閃靈快手勁平,屋企無嘅話可以考慮執返盒
見amazon Tyrants of The Underdark 31% off有d想買,雖然2nd edition冇晒miniatures,但細合d,平d,同包埋expansion
數字連擊其實好唔好玩?
我未玩過,但先入為主有2樣嘢唔鍾意,已經blacklist冇意慾試
1. 有功能牌仲亂咗咁
2. 唔鍾意得一個人輸,其他人都贏
多謝 Ching 幫手解答
就第二點,原本係最早輸哂三個token的玩家就當輸,你可以掉返轉改做最快贏到三個token的玩家係贏家就得
睇左規則,三款功能牌不算複雜。如果你用上面提出個種打哂牌先贏嘅方法咁stop有d屈機,一係抽起佢一係改做流局好d

一百蚊平過scout亦都易入手過scout,但有不能執牌嘅精髓,當想試另類鋤d都ok嘅
花火最高試過幾分
想問台北有無邊間賣Board Game嘅舖頭好介紹
7 wonders值唔值得all in哂啲expansion
21/22左右
我有幫襯同陽光桌遊網店,盒蔻拉大冒險就係係佢到買,平過家樂福
實體店好似係台北,你睇下佢網店有冇你想要嘅野先
https://www.ruten.com.tw/store/sunny22ya/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞