Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
想請教下Everdell complete collection 有無可能放得哂入basic game個盒?
啲game board分開擺或者有可能
英文版Amazon 有
中文版係,我一直留意二手group等人放
點知十二月頭我去左旅行冇睇得咁緊就真係有人放左我又miss左
中文版香港近呢一年無見過全新
我果時搵到去台灣d舖叫佢寄過黎
有無人聽過幻界之爭?又好似幾得意
有聽過,評價唔錯,不過我冇玩過。
有冇人已經玩緊 aeon trespass
呢隻掂,12個族每次抽6個玩,重玩性高,每turn一係出牌一係抽牌downtime短夠爽,易教易上手,唯一唔好係唔出expansion
唔怪之得早排好似見過佢個封面 我應該喺二手group見過
有冇人知台灣眾籌係睇邊個網?
想問下splendor duel問題
如果所有特權都係對手手上
仲可唔可以簡 2個pearl /3隻一樣gems/ refill版面?
可以,對方會無獎勵,因為已經拎住所有特權
有無巴打見過VIRUS! 2 Evolution邊度有得買?
睇下邊到可以留意
想睇iss 幾時出中文版
玩campaign game d fd唔鐘意睇英文
6-8人唔太難上手嘅有冇推介?
6-8人
party game
掘金/狼人真言/截碼戰/爆炸貓/a fake artist goes to new york/ITO/Avalon/Quest/Secret Hitler/Camel up/ CS files 犯罪現場/Dixit(系列)/ 牛頭王

全部說明書都簡單又上網搵到教學

6-8人有冇大概想搵乜類型,時間長度?
身份陣營/畫畫/推理/運氣/討論性高/歡樂/暴力?
iss出中文咁大件事應該睇呢度都知
detective club
輕鬆少少一班人玩得開心就得
會睇吓你上面介紹嗰堆,唔該晒
想自己都留意下 準備同fd開sleeping god 之後就應iss/tainted grail
有無輕策玩家轉中策ge game 可以介紹下?

依家唸到ge有康考迪婭、村莊、聖瓦西里大教堂、波多黎各、勃根地城堡
有冇人玩左中文版命運之輪感覺如何?
近年d有dune, lost ruin,babylonia,genotype
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞