Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
push
幾期待,如果要實現隻game入面嘅系統要好多野同balance先得,唔知佢會點出
Hi Ross 哥
Ross 大有mon post
Citadels你哋有冇玩過2-3人版
係咪每人揀2個角色嘅玩法?
scout 情書 電梯前
想問下呢幾隻game適唔適合2個人玩
諗住買隻又啱比2個玩 又可以幾個frds玩
未玩過scout
但另外兩隻唔建議2個人玩
情書同電梯前都可以針對佈署領先果個,個場面混亂,個氣氛會歡樂好多
兩個人玩情書同拎副啤牌估大細差唔多

好少game可以並存2-4人都ok
Scout 好似2個玩唔到
最少要3個
Scout 有2人規則
係,2-3人玩都係每人玩2隻角色
情書2人玩,一同3號角色鬥大細就好大機會完一round
BGP之前負評嗰啲Oink games,有冇邊隻你哋會覺得可以買
咁呢幾隻或者其他oink games 大家推介入邊隻 想幾個人玩又氣氛歡樂
Nine tile panic ,兩個人or多幾個都得
Moon adventure 唔知兩個人好唔好玩?
歡樂我覺得dokojong同durian都幾歡樂
NINE TILE 2 人玩係OK
SCOUT 都係4,5人玩會好D
情書試過2人玩, 好快玩完,唔好玩
不如你囉D 你想買既出黎大家一齊討論下仲好
其實佢好評個d我都覺得麻麻⋯⋯入個幾隻會留低再開嘅應該得nine tile panic scout durian
可以考慮下point salad添
韓國伊貝版好正
oink 都係買左呢3 隻, 玩得最多係scout
Durian 我都覺得玩一次就夠,每個frd 堆玩一次
Scout易講解 易上手
當鋤dee 咁玩
個人覺得Oink game 收藏性大過可玩性,一排列開好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞