Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
FFG都唔期望有乜新嘢
同埋artwork一定係重用其他star wars game既圖
有冇巴打想Amazon 訂野?想買盒game但唔夠錢免運費
有冇人有玩香港人出隻steam up,岩岩派貨
你差幾錢
想問下有冇人訂左keep the heros out 2nd wave 好似冇哂聲氣
佢hive有條link去bgg, 入面有update
見到了唔該哂ching
VFI 仲process 緊asia 既貨,希望三月尾收到
Monster Hunter board game啲公仔幾靚
電子遊戲ip board game d figure通常都唔會差,因為係最大賣點
明知Gameplay應該好差,不過又想要啲公仔
主要Gameplay 係買figure返去油
要game play應該買primal
2隻真係差唔多同期一齊ks 但primal重要幾個月
https://youtu.be/J3V1Ll4-BEU

又推下ks game

而家ks 出2nd print + 2 expansion

不過要等年半先出貨

https://www.kickstarter.com/projects/panicroll/townsfolk-tussle-foul-neighbors-and-odd-jobs
哩隻game個風格幾特別
果時好少人back 個價都幾硬下
同第一版計順左30 usd, 不過bg 計黎講都算中上價位

不過見佢唔似其他campaing game 咁要save 進度又可以搞啲隊友幾正
圖靈解密真係好易上癮次次玩完一場就想再玩多場,想知自己有幾聰明佢個網站除咗可以gen題目出嚟,仲可以check返自己快唔快得過AI,玩難啲嘅題目次次都係爭少少先同AI睇齊,唔知衰喺邊。
隻game唯一唔好處係互動性少啲,作為競賽遊戲可能爭少少,我地自己house rule咗變成合作遊戲,好好玩
有無人玩緊frosthaven
訂左中文仲未囉
那有位
最heavy既bg (物理上)
我都有玩 你係點樣變合作 即係一齊諗?
玩到熟玩埋後面兩個難度仲正
nightmare先係隻game精髓,不過太自閉,適合solo自己燒下腦

多人都係玩返search for the planet x/cryptid
想問final girl係咪有中文版?
香港仲有冇貨?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞