Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
大家有無睇開啲咩page / youtuber分享game
有玩過
玩到好絕望
新手係咪好難唔死?
可以玩最簡單先 之後有多啲擴展組勁deck打高難度啲
Gloomhaven jotl都好好玩可以試下
香港channel就不得不提bgport
係咪淨係玩左core, core最尾一關design有d問題,特別難,推進act會punish你,而且最佳玩法係好白痴,就係唔好行,慢慢上晒裝full gear,等agenda推進boss出現就入去打.cycle1都冇咁難.
同埋開頭card pool細係難d.
剛入坑revised core+cycle1最好.而家新format player card同campaign分開兩個box賣方便.可以齋入investigator box同埋starter pack加大card pool. starter pack d角色都好勁,d卡都好用,當中stella同jacqualine都係s tier
Core都無打哂
好似係打完第一關,出咗去個town到走來走去
最後比啲鬼圍死左
玩開桌遊嘅通常都係執平貨高手,每個action都諗過度過。真係有好嘢,通常頭幾日就會冇曬 放諸四海皆準
M記
我每次都係自己帶game上去玩
啲店員仲歡迎啦
玩唔玩波多黎各?
應該大部份舖頭都有波多黎各玩出名而且係柏龍出版
入咗樓主tg link約
玩完Turing machine發覺好鍾意玩deduction game,我都留意緊呢隻
有splendor+擴充,想入手d board game (輕快少糧,輕策略,2-5人)
暫時目標:SCOUT, 卡卡頌, 暗影奇襲, 骰子工廠/熔爐革命
有冇好介紹
custom heroes
and btw
觀塘傳棋今日last day
你有時間又就腳可以上去睇下有無野岩心水
我早幾日買左副全新卡卡頌
Cubitos, Space Base, Flamme Rogue, 奧法之戰, Skull King, Bohnanza
呢幾隻都好玩
而家唔好買Flamme Rogue,直接買heat
有無d 2-10 人,都係輕快少糧,輕策略既推薦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞