Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
知唔知邊到有Gloomhaven 中文版買
我都搵緊,好似無乜貨
巴打們對unmatch 有咩評價
如果淨係2人玩嘅話㩒唔㩒玩
重玩性高唔高
有擴有重玩性
無擴好快悶
冇玩過,不過呢best play好似係2人
淨係想入jurassic park T.rex個set 是否不智

好快會變收藏品
咁都係慳返算
齊哂全部英

個人覺得兩人對戰黎講算簡潔,易學,有張力

不過有啲角色係有明顯互剋關係,
如果對方有心咁揀就好無癮

如果新入手,建議試Battle of Legend Vol.2或者Cobble and Fog(黎緊停產)

每盒4隻英,雙面地圖,有一定重玩性
個人覺得佢雙人組合包都算平衡嘅,通常係2個極端或者好相似嘅角色,所以會有一定拉扯感

但同意入多啲英會好玩啲,因為對戰組合多左
近期想搵d唔難學,唔會太長,可以5-6人玩既game,搵到rattus big box幾
符合要求,有冇人玩過
love letter
我係問有冇人玩過rattus
覆完先發現
Letter Jam
我係問有冇人玩過rattus
真 唔知d人入黎做乜9
賣吓廣告
我有班fd係葵涌租咗個工廈單位
每個禮拜六日都會有4~8個人上去開game
有game冇人/有人冇game嘅都可以上嚟一齊玩吓
All唔All in 睇下你係咪咁鍾意隻game囉.

佢每個expansion個評語都係幾好.

我assume你講緊新版.
Cities, Leader, Edifice 都係細擴, 每款都係加少少野, 就算係第一次玩, 加唔加是旦一個exp都唔會覺得嗰個係expansion(唔知咁講明唔明)
Armada 就直程多咗個版圖, 感覺上抵D
https://www.youtube.com/watch?v=5CiI6HENzeE
估唔到會大讚.聽到似dbd有d想kick.
幾個鐘前上kickstart,而家已經超左目標金額好多,睇黎係有d料
正,有冇得入返base同第一個擴
back la
睇下先,唔該晒你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞