Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike

所以勁貴
我中文版搵埋代購訂都650
邊到有中文版? 想睇下
之前蝦皮買
依家無哂了
乜原來中文版咁平,包唔包expansion?我係HIVE 到back 2nd wave 連運都要$113鎂
好平,第一次見新game中文版平過英文版
講講吓有少少驚
收倒貨上來講下有冇伏
呢隻game唔係幾洗睇文字其實驚英文嘅人買英文都得,不過中文平咁多買中文好過了
開咗嚟玩咗兩三場了
無咩特別問題,擴就最近先拆,都係正正常常
係唔知點解克蘇魯擴有成8張唔同語言嘅卡
香港邊間有得訂?
無見過有
KS版Cthulhu都係有8張aid card
Ross 哥已經投入左Wingspan 嘅懷抱
仲有邊個企出嚟反抗
想玩ASIA
幾好玩,但感覺有wingspan 未必要入

無wingspan 又二人玩好抵屌
就係見到個DUAL MODE 好似幾好
wingspan 其實無咩野,係互動少、有D食牌運同無腦生蛋,不過一出係吹奏太勁
抽唔到好獎勵卡可以玩手機等完場
呢排俾friend帶入boardgame坑
鍾意玩dune, terraforming mars, lost runes
佢定位係入門級engine building game,如果無咩接觸依類game,玩落還好啦,加埋expansion 重有改善tim,問題係,玩熟左個機制,點解要投資落隻入門game而唔買隻新佢D expansion 個個都唔平
Engine building game 仲有冇其他好玩嘅?
最出名terraforming mars, through the age, race for the galaxy
呢3隻都有牌運問題幫Wingspan平反下
要低牌運可以睇下奧法之戰同熔爐革命
歡迎
下一步可以試下Brass Birmingham同Ark Nova
想試下terraforming mars, 同ark nova 比起如何?
我ark nova 多數2-3 個人玩,感覺四個會長
TM 4 人第一舖要玩幾耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞