Boardgame 桌遊討論區(6) 各種桌遊推介!總有一款啱你!歡迎新手老手查詢/推介/交流

1001 回覆
10 Like 0 Dislike
你可以試下去到最睇下幾錢
Lite運費好似13歐
想問下Gloomhaven Jaws of the Lion,玩緊第二關,敵人老鼠卡牌係咪用有"基礎"嗰四張就夠?其他無"基礎"嗰啲呢關唔需要?
聽人講可以將codename duet變做普通版咁多人玩 有無人知點搞
2人玩多,係咪建議買雙人版
棋力呢D野人人唔同,好講天份
Thx,差3eu可能要盒了
我覺得玩board game輸贏唔係最重要,玩得開心就ok
好怕連rules都get唔到晒,玩到中途hea玩
間唔中捉下國際象棋 練下轉數
我教開game 所以個滿足感來自於見到其他人玩得開心多過自己贏
bg 都分好多種既, 搵種自己有興趣, 我自己就唔鐘意玩陣營角色咪唔玩, 玩其他類型
唔想對打咪玩下RPG game, 又可以玩下解迷Game
揀啱類型一齊玩 bg都唔少合作Game
有興趣
查了一下本身遊戲好像有建議配置?
初玩最好先照跟,上手後再按玩家們喜好調整

https://opengamela.com/article/gameplay-one-night-ultimate-werewolf/
試下唔同類型,猜謎、合作、彈棋、眼明手快etc
利申角色陣營game苦手,不管好人壞人都是兩回合就會被人看穿
不過如果一班fd 玩得開心又唔介意嘅
近排開咗英雄止步真心好玩,一隻game包哂小學雞同自虐級難度合作又對,1vs多人又得

另外仲開咗mind mgmt,可以試下呢種hidden movement game,又係另一番體驗
巴打們有無啲board game場推介啱包場
咁一定係duel 好玩D
bg 世界好大,唔岩玩策略game,可以玩陣營game,又或者劇情game,唔想競爭有合作game,咩都唔叻,又有運氣game
見到啲人玩璀璨寶石都有晒公式,我心諗都係算啦
咪同d 人玩AOE 差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞