三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
月入2,3萬但有樓點計?
不如拎返個計分表出黎

你要去量化一段愛情,咁唔叫搵另一半,叫搵碼頭。
第時你/ 佢搵得多過另一半,結左婚係咪都要離婚?
如果你真係女人就祝你好運
因為狗眼看人低
月入十萬 就睇唔起月入2-4萬
明明搵30K又扮乜嘢?

https://lih.kg/3160549
性格行先,樣係次要

乜野既人咪揀返乜野既女。
性格港女吓吓講錢就咪搞
其實D女人係鐘意個牌子 定係只係幻想個牌子俾到虛榮感佢
講真就算比你遇到個同收入level 有內涵男人
唔睇樣
你價值觀真係吸引到對方?
你自問性格方面有咩可取之處?
呢個a/c同一個男性朋友share
係人云亦云 跟風撚 無自我思想
垃圾先用
不嬲都唔包生仔
你揀件廢柴佢咪離唔開你囉
入黎請下行業,年資,人工,睇下有無underpaid
https://lih.kg/3160549

一個月30變60
反而有番咁上下能力GE男人 唔會搵D有番咁上下收入GE女
樓主假膠,開PO只係講男人OK既收入係5,60K,但係無講女人既收入OK係幾多,都仲有咁多人認真回,係咪咁多PR還是假膠圍爐呀
你搵經濟伙伴定愛情呀?
你唔會明
返工做到某個位
出去開會見d大老細
點都有返個袋傍身
個男人似口痕無野講搵野講
你有咁上下人工 有個袋唔出奇啦
又share ac?乜咁啱嘅陳生
依家係樓主睇唔起人工低過佢嘅男人
收皮啦
唔會貪對方錢
未來支出共同分擔
真心建議樓主放低自己嘅枷鎖,睇得出你好重視其他人睇法,甚至將自己嘅形象放得比個人幸福更加重要

個問題唔係世界上存唔存在50-60k以上收入嘅雄性,而係你好想遇到一個可以帶出街唔會俾人笑或者睇唔起嘅男人

冇估錯嘅話應該以前你拍拖又好,曖昧都好,都遇過d相處落幾舒服,又識tum你開心嘅人,但去到一個位感謝淡左,你就會因為對方某d位(可能係前途/收入/性格唔夠成熟)唔合格而想分手,而甚少改變自己嘅要求

老實講,咁樣永遠都唔會搵到人同你一齊。

就算對方有50k income,你會嫌棄佢個肚腩
就算對方有8舊腹肌,你會嫌佢掛住打機唔識珍惜你
就算對方痴你身,你會嫌佢唔夠成熟唔夠上進
就算對方有哂大部分你想要嘅條件,都總會有幾樣係唔合你要求

放下執著 順其自然
有能力搵後生女啦搵30歲真係貪好玩咩
廢柴都可以出軌 搵條更廢既女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞