三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
做女人真係好, 搵50K 已經可以覺得自己好叻
咁菜一定係愈嫩愈多人食
不過貴呀
最後都係食返普通菜
香港地hongkonggirliseasy你估講笑

公司全部中層都係女人嚟,

但係冇一個係因為做到嘢所以升職
其實好似之前某個post咁講
女人到3章野,唔講一d樓主要求既理想揀偶條件好似人工
淨係要搵個女人口中講既「正常」男人
即係外表言談正常、有穩定收入唔漂唔賭
又咁啱單身既已經唔可以叫正常,而係「筍盤」
依d睇落好基本既要求對18 22既女人係真係基本,但對3字頭既女人已經係奢侈
所以如果女人到30都唔意識到依樣野降落要求貼地d
一係就上世做得好事多搵到個啱心水
一係就疊埋心水做老姑婆架囉
唔知點用到
講過好多次
中學,6/7成頂級或中上男/女比人marked
大學,其餘3/4成比人marked,一般水平男女6/7成比人marked
畢業後幾年,一般水平都消失
Are
平常心,唔好去計較搵幾多,合拍自然會一齊,成日計來計去就冇癮啦,你三十頭咪去搵啲三十尾囉。保養好冇話冇市場。不過最後都係睇樣
我諗起以前做四大有個靚女,兜兜轉轉幾年最後3X搵到伴。佢戈陣人工已經成球嘢一年,佢老公好似係普通打工,人工唔係特別多,依家不知過得幾好。所以關鍵都係人品同樣,係樣呀
女追男唔易
男人鐘意就鐘意
上面問佢價值觀有咩吸引人 佢都答唔出
應該都係女強人上司 單身到老啦
乜真係咩 自己月入70k都係著uniqlo戴舊版apple watch
女人標準降一半
我自己都覺要拖太耐好多時凍過水
其實你真係鐘意嗰個人
關人工咩事
有frd個女朋友搵嘅錢係佢4倍
一樣好幸福 個女仔從來冇嫌棄過我個frd
你自己性格擺明有問題啦臭雞
自己開po 自己報
其實50k 同搵20k 嘅人同一個世界
唔好睇得自己咁高

香港地冇搵到6位數一個月
都只係平凡人
其實成球野一年都係搵8皮幾一個月
唔係好多
一個手袋都買唔到
Same
我有名牌又平野
想著咩咪咩
咪又係打工仔
街市啲就過期野都識賣平啲

不過女人可以唔結婚唔洗驚
行業問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞