三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike

搵另一半唔係睇性格睇相處,要錢行先咪連自己都貶低埋囉。本身個價值觀咁有問題,難怪識唔到異性
唔一定

有啲經歷的男人會明白
外表都係虛幻
最緊要係性生活夾到
無理由夾硬黎ma,搵唔到咪搵唔到lor
莫道你在選擇人 人亦能選擇你
靚唔靚女
靚女我ok
exactly
樓豬樣唔掂,眼角高。
wrong pricing tag,完
如果我廿中都可以等佢上進
30自問等唔到

等到佢上進,佢食妹妹我咪total loss
扑嘢就係,講緊未來生活,一定要搵返有咁上下人工。

冇人想自己生活水平有丁點兒下降。

以前一年一部新車,結左婚要兩年先得,咁邊個接受到?錢永遠冇人嫌多。

未玩夠扑夠食夠就唔好諗結婚呢樣嘢。
放低收入成見啦
搵個真心 價值觀相近 識尊重大家
相處舒服又唔太悶 有下共同興趣分享時間
就算啦

睇錢搵對象 唔係天姿國色的話
就算鳩數啦
點先識到呢類男人
波? 我地冇架 哈哈哈 .jpg
所以佢覆幾個reply,都睇得出佢西格。
不過西格靚女,一樣大把仔。
所以conclusion 係樣唔得,格又西,咁咪單身
我公司d 人求其都過呢個數
但d 同事嘅伴侶全部都有返咁上下
講真你係呢個圈子點會搵個20k 以下低級職員
一來個圈子直頭冇呢d 人
男男女女都係 識落都傾唔埋嘅
用月入黎搵另一半睇合唔合適係咩事
咁咪揾番人工ok 嘅女人
咁男人識對象係咪都係睇相處性格, 年齡樣無咁重要? 真心問
你用收入揀男人
同你差唔多收入既男人用年齡/樣揀女人
其實你同果班男人都係一樣架咋
唔好咁天真
男人有無錢都好,都係搵樣靚身材正
真係咁多人30過50k?
我身邊過50k 個d 全部都係紀律部幫辦先有

我而家30頭中都係around 40k
唔係特別想串你,只係係你面前緊係咁講啦
同d藍絲食正港英時期經濟起飛
然後屌d後生唔爭氣買唔到樓一樣
大膽講句
八九十後d女係真係普遍香港職場上比仔有優勢
唔好同我講咩金字塔頂全部都係男人
個d婆羅門全部都唔係八九十後
重點係占據剎帝利(中高層)既男女比率
錯。
女朋友睇樣,老婆睇性格。
不過你生得靚,格再西,一樣大把人想埋單。
30歲女人月入500k~600k全港有幾多人
咁離地嘅罕有例子講嚟做咩
30歲月入50k~60k女人算高啦
好緊要! 竹門對竹門

我就係失敗既例子

當我搵緊50k左右既時嘅女友30k都係

我既諗法係: 好多時都津貼緊另一半
佢既諗法係: 男人應該負責

但問題係, 當你有禁既收入Lv既時侯你就會有相應既駛費, 對方係唔會明, 只會覺得你大駛, d錢應該駛嚮佢身上同家庭
巴打思路清晰到
根本就佢自己就有問題, 唔係叫你搵個1-20k, 搵個3-40k 都唔接受咁就算把啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞