三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
我諗過表白,但佢對我大部分時間係忽冷忽熱,有熱嘅時候,不過得嗰一個月,之後又會忽冷忽熱返。
俾我嘅感覺係,佢知我係追求者,而佢想用朋友身份慢慢相處,睇真啲大家先。
所以我一路無表白,覺得未係時候。
另外,你話唔介意追唔到佢,呢個就怪怪地。你係純粹怕表白失敗朋友都做唔到先咁講,定係你真係唔太緊要。因為追任何野都必須有決心,你自己都唔係好想咁點會追到手。冇錯,失敗有機會fd都冇得做,但正如我一開始所講,愛本身就係需要冒險。正正有受傷害嘅風險,先會有幸福甘甜嘅回報。
呢個提議唔錯,多謝師兄。
我試下先,特登講多啲自己小秘密,仲睇下佢點逃出我手掌心
我怕失敗連朋友都無得做 ,應該會超級好笑。
我又真係無咩決心,我有時覺得過程大家開心算,例如過時過節我會整啲嘢俾佢,但只係想為鐘意嘅人付出,無話一定要追到佢。
都唔會喺太早期問起

可能因為畢業太耐,根本唔會講返
淨係講而家發生緊嘅野都大把野講
若果佢係想慢慢嚟,你表左白,佢都可以咁回覆你。表左白唔一定就一齊,但係一個機會比大家坦誠分享對大家嘅感受。表白唔單止係講我鍾意你咁簡單,而係話比對方知你欣賞佢咩地方,你有幾愛佢珍惜佢,你憧憬同佢將來可以點。亦都比個機會佢同你分享。你哋未係情侶所以冇身份叫佢坦白,表白就係一個大晒moment,你都同佢坦白左,佢就應該坦白地回覆你。
嗰陣我同我女朋友表白,我都係話我地夾就好夾,只係睇你能唔能夠接受我地年齡嘅差距。我地都唔係嗰刻就一齊左,之後繼續溝通相處左陣,佢考慮左個幾兩星期,先真係一齊。若果我唔表白,係會拖到幾時?當然,我係知佢都中意我,只係唔肯定年齡問題,但我一日拖住唔傾,呢個問題都係解決唔到。若果你地係係match,表白係會令感情迅速升温。好好諗下你欣賞佢啲乜,佢對你有幾重要,然後清晰地表達。呢個係我建議。
正常女人未夠25已經唔會喺市場流通
冇架喇你玩完
我唔覺得我有「美化女人把尺」喎,我真心覺得男人理性、務實、有自知之明、又唔會自怨自艾、又唔會賴其他人⋯最多只係講下全部都係雞。
但有耐性嘅人少
佢如果等到45歲先遇到個咁好耐性嘅人咪弊

你想多啲選擇就要妥協
無錯
其實以前d大男人一樣之嘛,唔知點解樓主就唔識換位思考
d大男人咪就係用收入高養老婆仔女,來cover佢大男人既衰野
如果個男人搵100k月薪但度縮加閪格,你根本用唔到佢果100k既,咁除左謀身家既人,我真係諗唔到邊個頂得順
有錢本身唔係優點,願意用落愛情/家庭度先係
https://youtu.be/Xfe4uY-UMZs
自己參詳下
同埋唔係識於微時嘅女
男都係會玩玩下
係 完

因為你對錢仲執著過個男人
女人一樣得,你有本事咪得
叫鴨
我調返轉
自己搵到錢夠用,另一半搵幾多已經唔係concern
我d女性朋友搵到錢嘅,老公未必有佢搵咁多
反而搵得少嘅女人會關心另一半收入夠唔夠run個家庭
Sure,你唔注要靠人又點會在意另一半搵幾多?
搵得少嘅女人,對方搵得少唔上進,搵得多唔俾我,你唔愛我
其實你開得呢個post 都知你有幾多內涵啦,搵到嘅,又係咪想成世對住個咁膚淺嘅女人,啲仔女個老母咁物質呢?
明白晒
我會今個月搵個機會同佢坦白啲講,巴打真係好勇敢同成熟。
狗公出沒注意
你老母就狗 生咗你隻畜生出黎😂
係連登用 emoji
吹?😬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞