三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
得幾皮一個月,又冇樓要做租租,睇你個款都唔會着舊樓㗎喇,有幾多姐
咪傻,女人賺得越多就會要求男人付出越多,佢係唔會同你夾。佢會覺得自己付出左時間精力,點解仲要出埋錢?
所以咪話你太年輕,以為唔洗佢錢就冇野
呢d post都係似d 無聊雜誌小編諗住上黎make noise既姐
聽朝果d咩新假期、晴報、香港01 又會有post嫁啦
係樓主呢個年齡onwards
條件好嘅單身直女人數多過單身直男
好多女人都搵到咁上下又keep到 性格正常
但係男人三樣中兩樣已經叫大荀盤
係唔公平但啲女都係要向低求

要同你一樣努力 搵到差唔多嘅就大男人控制狂
+零外表(先天無 後天唔keep 但自覺有資格多多批評女人外在)
要有做運動好相處嘅就窮醜細過你
要有你外表level嘅就fkboi/要養佢/湊佢/舉止完全上唔到大枱
30vs20既話 唔關歲數事 關樣同身材事
30冇仔溝既話 都唔關月入事啦
一識就問人搵幾多咩
師兄,有啲嘢想問你。
可以唔喺香港搵,或者搵同性
個pool即刻大一倍
雖然樓主係假膠
但唔少女人係咁諗
keep得唔錯同靚係兩回事
咪係!樓主自把自為話人地會自卑,邊有自卑既人會話自己自卑架!依個理由純粹樓主一相情願幫人答,睇唔起人咪睇唔起人囉,樓主係有權心中評價任何人既,但唔好老屈人自卑先得架!
真係幾難玩,香港女人有西大晒其實係假象黎!一來只限後生靚女,二來男人討好你淨係想同你仆下野啫,但女人諗住從中揾結婚對象。依個目標既差距幾關鍵,好似有人種田為興趣、有人種田為生活,為興趣果d跟本冇輸贏既概念。

四十歲男人有錢既揾靚女、普通收入既揾大波、窮既去叫雞,結婚從來唔係人生目標,跟本唔擔心揾唔到對象,只係班廿歲A0毒L曰日怨影衰晒啫!
當然,婚姻係一項人生上的投資,
已知自己損失機會好大點解仲要押落去
呢類扶貧式關係必須隔絕
PR做新聞,是但啦
真係三十搵緊500k
同一時間,月入OK既女人都唔會揀人工低過佢既男人,覺得佢地配唔起自己
就算女人肯,男人都會自卑

過多10年就唔會咁諗
俗語都講,男嘅向下娶,女嘅向上嫁

你想受溝應該裝扮得樸素啲, 唔需要比人知你收入, 你拎名牌袋 已經表現咗你嘅天性-窮撚咪行埋嚟
好認同
搵一個性格好而又同自己夾到的伴侶 比想像中難
唔關搵幾錢事
3x啲波型同Lin 已經同2x唔同曬 , X手貨更加
呃唔到
係鬼咩
後生唔係靚女都大把人追唔
收兵收到手軟
你開個交友app用女account玩下就知
係30打後對比同年既女 男先有著數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞