三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
你都幾撚自戀

唔講地球圉住你轉
即刻明晒
我仲俾人話自戀呀
好老實講,其實佢係唔接受現實同唔想改變姐,連搞下自己個包裝都唔想,咁無得搞。
一定要跟你做上面d野先叫「有品味」?

唔覺你幾有品味
星座撚真係on9
俾你咁樣對答完,真係知道哂成個post係幾無討論價值
真心覺得搵唔同另一半係同個topic無關,係性格上好難相處,同樓主份人個feel好強勢,唔肯認輸個類
無話咁樣係樓主錯,只係只能祝樓主會有紅線幫到自己
咁呢個range既男應該都唔算難揾呀…
So?

我有本事怕咩

你估我係個d無腦低學歷mk妹

呢d你地男人最想要、因為無腦易控制
先不論你樣子如何
淨係你個性格已經唔洗揀你,又無條件又要串柒柒,我搵5-60k 得閒送一兩個chanel dior比啲後生未搵到錢既後生女,已經氹得掂,唔洗好似你咁又要扮上菜又要做怨婦
你地成班柒頭為咗佢浪費咗成個下晝,我想恥笑哂大家添呀
來來去去兩條路
1.
細過30...
佢窮,低收入,唔上進
2.
大過30
佢窮,低收入,唔上進
佢有錢,唔會選擇我

其實一直都有第3條路
你學返對家...
3.
我有錢,收入OK,我包小鮮肉

唔好意思...無一條路線叫做愛與包容...根本晒9氣
開始懷疑樓主係假膠引戰
有無諗過人地當你係鴨?
各取所需,講到自己好威咁
好一個逆向歧視
總之你啱哂啦得啦
你係咁有本事咁叻就唔洗係到做怨婦啦

你係有本事係啱哂既就自己搵到方法啦,你咁聰明咁有本事都未搵到另一半? 除非你係全香港最有本事嗰個啦,無人在你之上
你確認真係單身?
但無人搵你嘛,立冬都過埋了,買定枝驅風油啦
港女潛伏期:
14-18歲時, 青春無敵, 只要你唔太樣衰, 基本上唔會冇男朋友, 因為一定有男仔追, 情竇初開半推半又一齊左, 呢個時候個處最容易比左人, 開心咪得

港女第一期:
18-22歲時, 青春仍在, 進入花花世界, 係Ocamp識到一個新既, 立即比較現任, 覺得佢好唔成熟同好多不足, 好自然就受唔住誘惑棄舊迎新, 然後一句come on James, 同時覺得「男追女」係必然, 亦發現「原來可以有更好既選擇」, 再收埋兵發現都真係冇野可以輸下. 拿, 個處一早就冇左嫁啦, 於是好容易同人做愛, 做愛次數極速上升

港女第二期:
22-25歲時, 離開校園, 投身社會, 知道錢既重要性, 覺得昔日既籃球隊隊長, 搞笑幽默開朗型男仔都是笑話, 公司遇上有錢男士, 即退化成拜金港女, 用「上進心」同「安全感」去量度男人, 平凡既男仔絕不會睇上眼,或者收佢做兵, 將自己睇高一線. 覺得男人其實都幾易得到. 當然做愛已經是家常便飯

港女第三期:
26-28歲時: 青春難免走下坡, 但依然以昔日把尺去量度男人, 心有不甘但仍然覺得The best is yet to come. 因為以前都係男追女!!!!!, 我只須要坐係度等就有自然人要!明明以前都係咁!!!!

港女第四期:
29歲或以上時: 發現完全唔夠後生女爭, 知道自己真的老了, 開始心急, 昔日平凡男初有小成, 開始後悔錯失潛力股, 覺得男女唔平等, 因為女人冇男人咁襟老! 完全忘記自己後生時所得到既風風雨雨.

有男朋友而又識左冇耐既, 由於以前累積左太多黑歷史,被問到往事會唔想提起。問多兩問就話「你係愛我既就要包容,唔可以介意我既過去」,跟住又點解男人遲遲都冇計劃結婚, 係咪佢唔愛我? 如果愛點解冇計劃結婚? 佢知唔知我唔等得? 知唔知結婚係對我一個好重要既保障同「安全感」? 萬一佢拖到最後同我分手搵第二個咁我點算? 點解佢咁自私唔考慮我既情況?知唔知我青春有限?佢係咪浪費緊我既時間?

進入婚後生活,心裡總是不甘平凡生活,不斷比較同性朋友老公優劣,眼裡只有沒有的,而不是已經擁有的。埋怨老公冇上進心同失去安全感,然後說「我冇諗過結左婚之後都要捱!」。

港女未期:
最後搵人埋單不逐及得不到任何男人時: 埋怨世上所有男人都是賤男, 覺得單身就係最好, 咀咒結左婚既總會離婚. 職場上要求所有同事加班勿拍拖遠離節日.

其實睇返港女成個人生都真係幾bitch下, 咩時侯都要嬴哂, 以自己利益為先

樓主依家第四期就快收皮
我唔自卑啊
有乜好自卑
揀我揀我
你有D咁既諗法已經係港女
一切只係睇你對答
30左右係2x定3x先?
2x就可以慢慢揀
3x就要降低要求啦
咁你都驗下有無愛滋
如果驗到有,春天間唔中落雨,親地淋
但老左都未必有人埋單,繼續單身
樣、波、腰、腳

收入?屌咗先講

18歲結緍生仔。掉俾老豆老母睇。
再去讀書無得輸。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞