三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
唔好咁極端好無
好似我樓上咁講
供樓30K AA供
佢搵20K 我見到都頂唔順 點生活

Btw我都唔愁無拖拍
我要既係quality instead of quantity
你啱啊,

去到呢個位 覺得 呢個人工好普通好正常

低過果啲點會接受到

但最弊係你又知社會有呢個人工唔算多,自自然對另一半要求又再高啲,變咗有差唔多人工係基本、錫你對你好都係基本,外加高大靚仔先係plus 。

經濟上獨立到唔洗依賴男人,就唔只唔會肯受另一半嘅氣,仲要比更多氣對方受。(平時可能還好,一到鬧交見真章,呢啲諗法就出晒嚟)

仲未計見識多咗,要求高咗,拍拖約食飯唔係一餐幾千 fine dine 都嫌「冇誠意」(如果年青貌美果陣試過識著啲有錢人就仲大鑊

所以如果唔搞清楚期望,到底想搵個點樣嘅另一半,咩嘢最重要嘅話,女人人工高其實係種咒詛嚟(係搵另一半方面)

所以,調整吓自己啲期望啦,諗清楚邊啲方面可以放棄啦如果呢群中女真係想搵另一半的話
認真講,有討論空間既,問題係你可以妥協到幾多。即係原本供600萬既樓供唔起,咁轉供500萬既樓得300到400呎既新界舊樓你又得唔得?
即係咁,香港男人月入中位數20~40好似係25000左右,你搵50000,已經係搵緊香港可能係top 15%既男人,15%入面仲要係適婚年齡,你覺得個機會率係幾多?

如果你唔想養男人,咁不如老實的AA,最少唔會成為你經濟負擔,咁諗會唔會正常的?
因為香港唔重視藍領 物價高 我係CA十幾廿蚊就買到幾日份量既急凍肉、水果同牛奶 同樣既價錢你係香港買到乜?外國唔係唔介意錢 唔使用錢咁 講到底都係開支比例問題 外國物價低但重稅 而香港則相反 我係呢度打既文職工連埋稅已經係我原來人工既三分一 不過我一個人住連租都只係突少少 係香港我有樓住生活仲冇咁緊拙 而且外國係冇年齡歧視風氣 但香港就好有 好似到左時候就要結婚生仔咁
true 18歲cat girl都唔要
你亂鳩咁比例子
美斯有權唔揀港超係因為有其他offer
你而家係冇offer 呀慒撚
睇黎只要同你差唔多大同月入10萬以上,你就咩都唔理狗衝埋去,呢個心態其實只會害左你。
佢淨係識講話可以AA
但又要求大家搵咁多
樓主講左,其實佢諗得深入既,一到供樓果d位好難aa,佢想買間正常d,但aa既話另一半俾唔起或者加埋唔夠借都係奶野。
你話無咪無囉
你個例子無錯

不過你係港超

而你要求既對象係美斯
你識唔月入十幾萬個班男人姐
渣ga
Sorry 最少35
性格都有影響既,如果個男人唔係特別鐘意錢,想搵個性格配合到,個女士係佢面前明顯地緊張錢,正常男人都會縮。
Ali 就算無哂錢 年紀大都大把人要啦

同埋出到黎 愈大年紀就愈重視氣質修養

上到位既 $$$$ 已經未去到最大考慮

功利同現實既會係睇有咩著數(例如女方有背景令自己向上流)
你食學生妹就算吧啦 都搵唔到lifelong partner

啲學生妹見你有少少錢就搭曬糖架啦 有幾難搵
無問題,只係難搵d咁解。

努力d經自己認為ok既渠道識下新男人,又留意下身邊有無咩人其實係入zone既,做好自己,包裝多d,記住有時你覺得係好既野男人唔一定覺得係好,諗下點包裝present自己俾人知。
你搵50k都唔會洗係個男人度 又要啲男人洗落你度 咁有撚人要咩三張野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞