三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
係咪搞錯左啲咩
睇落後生幾年唔代表你靚

年紀愈大男人對你外貌要求愈高
掉番轉女人30歲都唔會搵個15k文員做老公,你對男人都會有要求

單身男女呢個年紀只能夠upgrade下自己,打扮下做運動keep fit
現實係咁唔啱聽都無辦法
所以佢咪on99上嚟叫春
但外表都要過到某個標準先
你都離曬地 係香港要一齊生活 本來就離唔開錢 你食茶記定high tea 日常用品傢私買淘寶定高級 你消費習慣同支出反映既價值觀 已經完全融入係生活入邊 完全唔講錢你都搞笑 打份文員工 餐餐陪你食麵包齋講心好未?

如果你去左外國 以上講既野全部作廢
無用架,果d有得揀都會搵廿幾
咁所以咪搵個後生過樓主 又有一定收入囉

講白d 佢50k月入對於一個30歲左右又搵到錢既男人黎講
係無咩吸引力

30歲打工收緊50k都最少manager位啦
佢大把妹妹唔食?
但係港女呢樣嘢真係最大弱點

仲要普遍以為自己好有性知識 成日同姊妹討論邊個男仔勁唔勁

但其實完全無基本技術 又唔會反省 諗吓其實自己好唔好屌 (答案係唔好)
最好就白馬王子咁夢幻
有錢 靚仔 大隻 有社會地位
咁佢就岩喇

個問題重點係 你有要求之外 對方都有要求
咁樓主可以提供到咩比男方
呢點係一直都避而不談
你有你關口(介意對方人工)
人地有人地選擇
呢個係你單身原因
唔介意單身你可以繼續堅持

樓豬兩個月人工升左一倍
呢個係價值觀問題,無得講。

窮咪窮咁介意做咩
你講到咁,叫你放棄香港份收入去外國過平靜小日子你都唔會肯架喇
香港係咁現實
但佢要求既男方都有一定收入 佢口吻係講緊要搵得多過佢

但點解呢d男人要揀佢做伴侶
我已經係加拿大覆緊你
到佢年資再上,可能人工又再高,到時會唔會上調對男人入息既要求
愈老愈難搵,講真你月入幾多關另一半撚事,又唔係有得分
追女真係好受氣
好,恭喜你
年紀同你差不多
自問月入唔ok
亦唔介意另一半ok唔ok
但從未愁過冇拖拍

姐係月入ok既你 明明係優勢但變左係你既絆腳石?

假設佢50k up但唔願意洗錢落你度又o唔ok
搵20k 但比到既都盡力比你你又o唔ok
我指如果我繼續係香港生活 俾我都會咁現實 接受唔到對方窮 因為香港係個cls地方 我一去左加拿大就冇曬所謂既世俗限制 唔需要30歲就趕上車結婚 一開頭係辛苦少少 乜都自己搞 但依家仲自在左

你真係講到point,啲港女永遠就係唔明呢點。
不論男女,搵對象就係睇自己想要乜。女人喜歡睇男人月入,係因為佢地要錢,要經濟穩定。男人有錢了,佢唔要求女方月入,就係咁簡單。

啲事業女性讀咁多書都唔明一個普通女仔都明嘅道理。你搵到幾個錢,以為自己好巴閉,你要求另一半搵差不多嘅錢。但搵到呢個錢嘅男人,要錢會自己搵。佢要嘅係其他野,有人睇樣,有人係要相處舒服。

佢地就係有事業,有學歷,但從來唔知自己想要乜
問題係點解係香港就要咁介意錢,係外國就唔洗係外國你可以做份hea藍領,搵少d餐餐返屋企煮,點解係香港唔得

香港係商業社會大家明,問題係點解人人都咁做自己就都要咁做,人人趕30結婚,其實只要你同伴侶唔趕係無人迫到你,人人要搞婚宴播成長片段,其實你唔整,又係無人迫到你。

點解係香港就要跟人走,係外國就唔洗跟人走?
做咁多年野都仲皮幾野冇加過人工 搵得少又要不斷差人地錢 佢自己都有問題啦 仲要講到好錫老婆咁 如果條仔係黃賭毒真係替個老婆可憐 跟著啲咁既人
最後果句唔同意,點解係從來唔知自己想要咩?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞