三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
過咩嘢心理關口
搵50K up 雖然唔係難事 但都唔會簡你啦
現實D 講女人價值隨時間下跌,到30 歲都仲單身應該檢討下自己係咪性格/ 樣有問題 或者係咪太過簡擇
再簡多幾年都準備停經架喇
你圈子問題
我同我老婆公司求祈執個都過50k, 好多女同事嘅另一半都唔係話特別搵好多,可能都係3,40k兩個人啱啱好夠100k咁樣

唔明點解你會對自己咁有優越感同埋會對月入呢件事咁執著
所以佢咪單身 物慾強
你覺得你睇得上嘅男人睇你唔起係因為年紀

只可以話一定唔係呢個原因,望落樣靚後生其實唔係咁多男人介意實際年齡
你話到40歲開始生唔到仔另計,但2x 30真係冇咁大分別
啱呀
你過唔到咪過唔到
搵到嘅,唔揀你就唔揀你
你慢慢抱住依份執着單身過日子啦
慢慢你就會覺得唔需要
寄情工作
享受女強人生活
首先 搵到/多過50-60k的男仔
唔係比人mark左 就大把世界
尤其未到40歲 根本唔急結婚
玩下仲好 對住你 貪你乜野?

搵少過你 一部分自卑 已完
一部分無自卑 但你又睇唔起人

好喇 唔搵同齡 咁只得向上
因為向下又搵得多更加唔會煲老藕
上面40歲 搵結婚對象 咁又再睇錢
你睇得上果堆 你搵幾多 根本無關係
但人地又再會大把貨揀
搵個搵唔多但賢良淑德仲爽

結論:賣剩庶 摺埋吧啦
樓主覺得自己同搵3,4 皮級數差好遠架
咪又係普通人一個
我公司都有幾pair結咗婚啦
如果唔想公司戀情就試吓用apps 識,
其實都好易搵到高薪果班,
睇佢做金融,醫護,IT,教師,Architect etc 果班全部都有呢啲會
想識樓主了
agree 👍
公司識有咩問題,公司識反而仲夾,大家識嘅野接近啲,背景收入又差唔多

同team同埋鬼佬就唔好啦
樓主係咪好有女人味嗰啲,熟女先正呀
搵5-60k點解要揀你呢d中女 on99 揀都揀23-4後生女啦
23、4係女仔
去到30就女人

30講真又唔係好老
Keep得好仲可以好靚嘅
無關係, 利申同過月入很多既人一齊過

生活模式可以一齊平民, 月入只係儲蓄多左
番得幾年工就50,60k?
女人對自己用入ok定義係咪18-2xk
要求男人去到5,60k
客氣說話嚟啫
講太直唔係咁好既
都係個句,圈子唔少同年搵呢個數
但有哂另一半
搵得仲多既都有 但40+

整係想識返年紀 收入差唔多既人
睇$太重啦 返去食下屎先
Truth
香港金融中心嘅薪酬架構,限制咗你嘅想像。

3萬蚊係香港唔係錢。
樓主你都係搵30K, 扮咩自己好高人工
你有知佢有波?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞