三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
巴打分析正確
同埋佢冇任何不良嗜好
講左好多次
一般水平,男/女,畢業後都比人mark左
好難搵另一半係睇你加幾多現實嘅條件上去嘅啫
無愛嘅情況下果啲叫交易
honestly I guess he 1.8m annually
不過佢唔係大隻嗰啲
普通身型
錢可以男方揾
但性生活要兩者配合

每個人對另一半定義可能唔同
我識唔少呢啲人,無野嘅,一個人都可以好開心
人工低過你覺得配你唔起
咁係你自己揀 唔好鬥慘大會
其實唔覺得關事
都係樣貌性格最大影響
有不良啫好既人不會告訴你佢有不啫好
連環殺人犯額頭無寫殺手二字
做邊行
又唔駛駁既,

不過我見佢一句話人地搵到低過佢就會自卑,
就知佢好打極有限,
一句話generalize晒全部人,好多時都係佢自己成見,

或者我地咁講,佢應該反省下自己咩途徑識異性,
因為人工唔係高過你,就係低過你嫁啦
有人會介意, 但有人都可以因為被樓主吸引,
覺得無謂既自尊心根本不值一提,
從而可以同樓主一齊

我只係想強調, 當樓主把異性放上一個天枰去計既時間
對方都一樣都會做呢類行為,
而我上面個位巴打已經相對客觀分析點解樓主唔係高質女既原因
但我覺得佢過得唔開心
冇女
成日搵我…..
話唔定未必係倖存呢
數據上的確可能成功嘅例子多數都收入相近,但又有幾多成功係會從收入作為基礎去開始一段關係
Architect
哎 成個ward 所有醫生護士治療師 連社工都結哂婚 唔通真係要玩speed dating 定要入中學育成
慣咗一個人嘅自由,好難返轉頭

直至有啲人去到某個位有咩覺悟,好想組織家庭果味嘢
唔一定個個有
而家個世界咁多嘢玩
30左右男人已經唔想揀
speed dating都係識人姐
應該好多呢啲行業都苦無識人嘅方法 speed dating or app係最直接
連登仔個個人中之龍
Not me
He is working in large developer with outstanding performance
1.2m + 3-4 bonus = 1.8m is normal
But he has no car ….
重點係
當條仔搵到咁上下水平
擇偶條件入面收入會跌到好低priority

咩人會睇重伴侶收入?
自己收入低咪會囉
錢係scarce resources就會睇錢重
問題樓主又唔對收入低嘅人有興趣
(留意,唔好用搵返內涵同level來反駁,有好多行業勁人都係低人工,例如記者、文藝創作)
會唔會係你醜樣?
你應該同佢同水平
人中之龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞