三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
呢種女人太materialistic
我自己係做artist / 感性同理性 既一定唔會揀佢
不如一次過講晒你想日後生活要啲乜嘢先啦,擠牙膏講一樣推翻一樣,講到岀年都冇意思
總會有既,未遇到啫
岩心水既可遇不可求

尤其你對物質咁有要求
你個要求講到尾就不外乎:
一係要對方係專業人士
一係要對方有咁上下財力 自己做老細

慢慢
如果對方唔想係香港住呢?
上酒店就乜問題都無啦
搵80k其實只供到800萬樓(大概喇),其實選擇唔算真係好多

同埋你要預老婆唔肯落名或者唔肯供之類,一個唔該佢唔俾錢供係要自己硬食架。
香港好多中女嫁唔出。唔好講樣啦,好多都係性格有問題引致。

事實上好多人都唔適合結婚,有時d野係無就係無,唔好強求

我識d好女仔廿八歲已經名花有主結婚。揾一個啱自己,性格好既人比想像中難。

利申:已婚,揾到個啱自己既另一半。之前都相睇過5,6個,真係唔啱我杯茶
唔講以為50,60k 好多
求其係街篤件30歲大學生都有啦
真心係睇人 重物欲既人應該搵返啲現實既老男人 咁會好好多 我有同齡既朋友有啲都只係求其搵個人結婚生仔完成人生目標 對方愛唔愛都冇所謂 有責任心就得 而我就去左外國讀master重新生活 依家仲單身緊 但我好睇對方性格 每個人既目標都唔同既
你已經你求仁得仁
女人想收入高,唔駛靠男人自己可以俾自己安全感丫麻,你咪做到左囉
你自己收入愈高就當然好難搵返同等收入既另一半架啦,而且你一直努力既方向都唔係搵男人,係搵錢,俾你搵到而家又恕第樣野
只可以講女人既要求係無極限
邊有時間溝仔 我身邊d女性朋友廿頭到廿中就可以搵對象

我覺得你依家真係太遲 女人早熟 男人三十頭都可以仲好幼稚

同你差唔多年紀個d依家先溝緊廿既因為廿中既女人同三十頭既男人成熟程度差唔多

你玩下app搵下d差唔多四十既可能有機
咁你前設哂預老婆唔供既咁唔駛討論啦
係樓主覺得好難供姐
得罪講句40歲仲單身果啲十有八九都有問題

30歲都仲有得講 有啲臨廿尾先俾人飛 好難再識新對象
你揀人,同樣人揀你
你有要求,同樣都自問下你有咩符合到搵到錢既男人
樣,身材,性格,家底

如果係搵60K既男人,點解唔搵個搵20K既身材正既女人,每月比5K~10K個女人自己洗,晚晚追撚含啊

而且搵20~30K既男人實大把,你已經一開始就小好多選擇,仲要咁有要求,搵唔到另一半都好正常
而且你拍拖係要個人同你夾/開心/錫你,定係同緊錢過世?

利申: 老婆30歲搵40K,我搵20K所有野AA,雖然我會辛苦啲,要返多份PT補貼,但值得。老婆話佢係愛我依個人,我窮同廢係事實,錢各自負擔返,唔夠錢洗就返多份PT去貼
唔好搵啦
自己單身咪撚煩
我表達得唔好,1999自

我想講既係搵到50k,慳慳地既話首期唔難有,難在過壓測。
咁我又唔會同另一半供樓 寧願佢落自己名 我最多俾曬水電煤 佢只係想搵個partner幫手供樓啫 一個唔覺意散左又要分錢 好麻煩
女人想同男人一樣可以身位要職
呢個我支持呀 能人者之
但之後又要搵比自己更叻既男人
又話男女平等 但心底都係想比男人養

到你真係搵到一個有返啲收入既男人
又嫌人無時間陪你
咁我建議你識返個AI男朋友/ 老公
你想點整就點整
唔認同,靚女更加有條件揀
唔會求其拍拖
所以單身時間更加長
勁撚多女人以為自己好撚靚
佢哋係無自知之明
講真,作為男人,如果我知道目標既女擇偶要求係要有幾多收入同咩職業之類,我一定縮

嫁俾錢同份工咩愛一個應該係講大家夾唔夾,唔係講錢,而且又唔係咩豪門大戶,更唔洗講職業身份地位。
唔好話搵50-60k
同你搵差唔多錢嘅都係會搵後生女

如果同你差唔多年紀搵到錢
但食唔到後生女
一定係有問題
即係唔係你哋女人口中嘅「正正常常」
可能樣衰、矮撚、毒、怪等等

你哋嘅市場要轉去大自己5-10年
同你搵錢差唔多(搵得多嘅都係會溝2字頭)
呢個先係你哋嘅主戰場
冇計30-35都搵廿幾 可能樓主要搵40岩岩離婚個d
建議你去唔同地方問下唔同既人
唔係你識佢佢又識你既人
個樣年輕都可以生得醜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞