三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
呢個post 之所以咁controversial個位就係
男人有咁既條件好少會揀同一樣條件既伴
問題其實好簡單,就係點解覺得係香港窮就有問題,係外國窮就無問題。

就係講到尾咪又係感覺問題
我覺得佢係覺得男女平等呢件事係based on income / 物質上既各方面
所以有可能樓主係唔係好識睇人眉頭眼額,唔職聽人講野邊句真邊句假果d人。
分別在於香港係客觀上的確係生活壓力大

唔係返專業工邊到afford到久居香港既life expenses

我身邊既人都移哂民,唔係話個個輕鬆,但係人地係歐美好食好住
我都為佢地感到開心既
幾時都話女人最大嘅敵人就係女人
最耐嗰個兩年
唔明d人成日作故仔為乜
香港好似有過100萬人住緊公屋月入唔到2萬我又係話你唔岩,但你眼中呢班人係點?佢地先係最無能力走果班。
女版中上樣
男人好專一既,唔會睇對方收入.
只會專一係後生大波長腿美女身上.
唔好分手呀,唔好放佢出嚟害人!
我月入70k 30中左右 有樓 都好難搵另一半 可能自從自己條件有返咁上下 對另一半又會要求高左
咁其實唔少女人都好專一,睇男人係睇收入,打和喇
都識係呢個組別去咗外國嘅人

其實我覺得移唔移係好個人嘅
但係啲人唔去了解自己有咩潛在選擇
例如識英文,咁都已經多好多選擇
唔識英文又可以學

客觀去講,移民係個大嘅抉擇
但係比較香港同唔同地方嘅客觀條件同限制之後,都係相當可取
你又要求對方有咩條件呢
成日要留喺香港嗰班其實一係想搵夠錢去其他地方
一係貪圖當刻嘅安逸

但係明明呢個地方就係愈嚟愈閪
樣同性格ok 夾到就可以
其實搵返三十歲左右唔出奇(人格好、身材好whatever),但就應該好少蠢到搵樓主咁嘅mindset 既女人。搵得30k憑咩要搵50-60k男人,咁既歲數
建議你買姑婆屋比較快
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞