三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
財經台假膠啲post都要抄出嚟當新聞
女人努力叻完辛苦打破glass ceiling 基因都傳續唔倒落去 一生都係白費
傻更更女人興鬆開枝散葉
我月入80k,專業人士,但識唔到異性,更加唔會周圍同人講我賺幾多,試問點先識到高薪女性呢?
我都識唔到啦

唔同行根本好難識到
乜溝女就係要討好?
係咪攪錯啲野
我先係信你講既野 背景勁 性格好 乖仔
但如果你係絲打 你應該知道佢出事個位係邊度
話唔討好人 痴線 溝女係要討好?
係吸引 點樣撻著對方 心跳 驚喜 flirt
呢啲係正正經經相處 乖仔做唔到
女人係心動 唔係應動

btw 你話佢成日搵你 唔會係…..
我有男朋友,唔會搞啲咁嘅嘢
同佢識咗10年以上
佢單身左一年
I asked him last week
佢要求外表6/10 or above
學歷大學,收入40k+
160cm +
I guess normal requirements
就算唔係討好
點解要俾佢地分自己辛苦得嚟嘅成就
你講咩
搵工咩 屌 拍拖嗰刻駛唔駛簽份合約

btw 佢點散 拍左幾耐
喂 真係好似見到
btw 佢咁條件先決 咁佢搵過既對象都應該係咁諗
咁係傾唔岩條款啫 被approach 得可能叫價更高
覺得佢襯唔起
你要立條件 唔係唔得 咁人應該係要有要求
但唔好條件行先 除非你好清楚同承認自己既市價
唔係只會on99不停打轉
對方會話 咁你有冇遊艇 下 你車都冇架
喔 我有事走先

唔好覺得自己高人一等 個天好高架
佢有條件有啲要求都好合理喎
都係嗰句啦,乜嘢人就會搵乜嘢人
唔通佢搵返個Ive MK妹咩?

佢同之前嗰個好似性格不合. 拍咗應該有三年
我話佢冇要求,你都唔信啦
只係有講出嚟同冇講出嚟嘅分別
He , I guess , 4.5 or 5/10
In appearance
三年先性格不合有啲怪,雖然唔排除人會改變,可能大家改變得太多
我冇問太多
岩 所以我下面做左補充

btw 三年先性格不合 唔….
好奇問下,如果你無男朋友,會唔會考慮佢?
淨係考慮條件,會
但我對佢冇感覺
咁排除太過條件先決 唔識溝女呢啲因素
只可以話佢緣份未到 你唯有繼續聽佢呻住先
你話識左十年 應該都幾熟佢
有冇岩佢既貨彈俾佢 或者攪啲gathering
感覺呢樣真係好難
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞