三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
我覺得係試探下養佢貴唔貴 因為我都係咁
典型以為自己好高質既中女
實際已經競爭力好低 仲要好簡擇
慢慢等到四十歲 收埋經都仲「簡緊」
唔少男人埋身既都
但無個岩
其實你呢個理由我覺得無問題 咁想搵返同自己同level既人好正常姐
Yes
Btw我覺得樓主真係港女 成款港女格出哂黎
純粹討論下

你岩既 我圈子又真係識唔到你地既級數
男人唔會要求另一半搵得多過佢
咁依家人地就係搵唔到麻 咁係咪一直等

好多人都搵緊同你同一樣野 唔洗驚
入黎請下行業,年資,人工,睇下有無underpaid
https://lih.kg/3160549

樓豬一時一樣喎
啲字眼咁似富途牛牛搬出黎
搵到錢有家底外型好個啲男人 根本唔care你搵幾多養埋你都仲得 最緊要後生樣靚大波 睇唔上你
搵到錢普通背景嗰啲 多數一條心搏命做嘢搵錢 唔得閒放太多心思溝女 亦或者廿字頭個幾年根本冇乜溝過女 所以冇技巧 個人悶唔fun 又可能甩頭髮冇打扮冇運動有肚腩之類 到你睇唔上人
搵少過你又合你眼緣嗰啲 你又睇唔起人收入低過你 咁拍拖有一方係收入高啲好平常 女就固有性別定型希望一定要男方搵錢多 拍拖洗費結婚買樓大部份都要男出 呢啲時候男女平等去左邊
如果你同個收入低過你嘅男拍拖 用你個消貴水平就算AA個支出比例佔佢人工比例都係好大 係嚇怕多過自卑 睇睇你個袋幾皮就會聯想到每年最少送一兩個俾你梗係自覺"襯"唔起你 你又可能會覺得自己會AA已經係好女仔 自己出多咗會嫌人食軟飯 明明自己搵多啲又唔願出多少少
如果呢點諗得通已經會多返好多機會 兩個人一齊都係睇性格價值觀喜好夾唔夾到 你自己高收入都夠生活夠買樓 何必仲咁計較人地搵幾多
感覺上會比媒體轉載
留定名先
係成日買名牌應該縮左先 難養
你而家身邊嗰啲咪同你同lv囉
搵同你差唔多點解唔搵個後生靚女
要食你呢隻老牛
月入ok點解要揾另一半
你想生小朋友?
揾個後生靚仔過下癮咪算
我歷代女友都係人工高過自己,但你話人工依part 係咪好令人卻步想同你發展落去?我又覺得未必係主要原因

不過我都認同樓上所講既,收入講含糊啲,相處既時候唔好開口埋口都提及到錢既字眼,始終講錢傷感情,除非樓主對經濟收入依part 好在意另計。

樓主有冇考慮年紀大啲既男人(同樣收入),佢地身心上都會比較穩定,又ready 好同另一半組織同計劃人生,年齡差距又夾到。

同年紀既男人,講真真係溝妹妹仔多,一黎有時間緩衝for 佢地同另一半計劃人生同準備去下一個階段,二黎同歲數又收入一樣既,會有無形壓力好似好多嘢都要去追趕進度,男人拍拖求開心多

不過講真,男追女,真係重點唔係收入,第一眼睇樣睇身材,第二睇性格睇相處

最後補充多句,下下睇錢好攰㗎,兩個人一齊開心夠使咪得囉,你揀人時人揀你,條件好只係容易多機會選擇,唔同階段要認清自身情況,一定既取捨係點都有,仲要對方收入同你一樣既時候,大家就唔係用經濟黎秤,好似女要求仔要180up 大隻,仔都要求返34-24-34 索妹,好fair
用自己買有咩問題?
咁男人玩車玩錶玩股票?
想組織家庭
唔想嫁左比份工
富途牛牛幾時有咁既野
用收入去分Level 嘅人想搵有內涵又一樣收入嘅人一齊
但一樣收入又有內涵嘅人理論上唔會鐘意一個用收入去分Level 嘅人

得啖笑
男人結婚要養埋你
女仔結婚 你會唔會養埋佢?
咁無得講
如果你靚女就有bargaining power
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞