三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
真的,你問問呢啲女人。
如果我問你,你男人搵錢多過你好唔好?你一定話好,高過你呢?好呀!浪漫呢?好呀!

但當佢真係識到個男人呢?佢係總會睇人弱嘅部分,搵到錢又會話人唔浪漫,暖男又嫌唔夠靚仔。

特別係搵到幾個錢嘅女人,其實覺得條件好從來得你自己一個。我圈子入面嘅男人,無一個會好在乎對方收入。呢種女人其實無諗過自己係一段感情入面最需要什麼,就係停留係多多益善嘅概念之中。
睇得咁透
開post做乜
樓主 睇完駁唔到
如果用錢衡量一個人 好定唔好
值唔值得拍拖嘅話
樓主快啲搵啲白衫狗啦
再唔係做比卡超二奶囉
其實啲女人唔好話咩男人都係睇樣,我負責任話俾你地聽。細個就睇樣,大個,如果你食女都係睇樣。
但如果拍拖結婚,多數睇相處舒唔舒服。
你係個咩都挑剔嘅人,男定女都注定單身。
唔好話用錢衡量,根本幫人打分已經出事。
人嘅獨特性點會咁易量化到
On9一早又唔搵定個投資住先
而家又話等唔到
邊有咁撚著數架
驗過乜事都無,份驗身報告我仲做埋tinder頭像,快啲like我
三十左右樣衰既女人係香港好難搵到另一半
我又覺得女人揀伴侶似係用落閘式咁,收入唔夠落閘,身高唔夠落閘,體重過高落閘,毒撚落閘

反而男人唔會咁,可能有d人會覺得男人咁係求奇,但男人揀女朋友/老婆係會睇整體多過局部,係用包容多既,所以好少聽到男人講擇偶條件係無D cup 唔揀(但可能追時都會追d大波既),有時樣唔得就可能性格得,性格唔得就身材得,會睇美好既野多過去睇唔好既野落閘。
三十左右?

中學時6/7成, 頂級/中上既男/女比人Mark左
大學4/3成,頂級/中上既男/女比人Mark左, 而一般水平6, 7成都比人mark
出來做野2,3年後, 連剩低既一般水平都基本消失

月入ok, 即是幾多
呢個好笑
Yes!我就係想講呢件事,永遠睇人唔好果面。
男人真係睇感覺同相處嘅動物,咁靚女一定有著數,但無野係贏哂。
30k
佢要搵5,60k
total loss你仲有得輸咩
其實啲女真係唔明,男人唔反對你買名牌,但你要著得起。
一條女做律師,搵十萬先算,無人覺得佢名牌有問題。你一個普通OL,一個半個classic 款嘅名牌都會增加品味。但你一條廿尾嘅女,追名牌,尤其成身都係,我只會覺得你係做雞。

細過25,用名牌,我覺得係扣分多過加分。
作者一開始就講錢

好似同雪花肥牛講, 西貢草好食過屯門草架
個無限顯示太長啦
好似看不盡的樓梯咁
難架,首先男仔要接受到個女仔搵多錢過佢
所以月入高嘅女仕攞錢執下外表應該好啲
下?我覺得女人最靚係廿尾三十頭喎⋯⋯
你幾歲?
咁男人有時都要買名牌靚錶裝身嘅
咁港男
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞