三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
睇埋佢之後講嘅嘢已經覺得唔使再討論落去
睇表面嘅人要求男方要有經濟之餘要有內涵
E.g.唔揀後生靚女要揀佢 唔貪新鮮等等
然後以偏概全話揀啲細過自己嘅會出軌 唔想嘥時間

大佬呀都成三十歲人 點解仲未明出唔出軌 忠誠與否係性格問題 同年齡/經濟能力無關
你個人咁冇腦 淨係識睇錢同表徵條件 偏偏要求對方係個內涵嘅人 稍有內涵嘅男人都俾你啲思維嚇撚走啦
你就真係太年輕 邊有人話要駛女人錢
我年薪球半
我女朋友29
有咩問題?
我簡女人主要睇性格夾唔夾
外表OK見得人就可以

係我眼中你搵30k同60k都唔大分別
樓主樓主👋🏻
我都係30出頭,月入都有70-80k👐🏻
平時有做開gym💪🏻
拍過幾次拖,但都無疾而終
如果您唔介意嘅話,我地可以tg傾下,等大家熟啲先,當識個朋友都可以吖😝😝
男人先唔會睇錢
但起碼唔可以拖自己後腿
純扑野就樣靚就得
如果你要咁計法,咁你永遠搵唔到另一半
呢個世界有100%安全唔出軌既人既咩?
正常識人點會一早講自己月入幾多
根本就係想用呢方面拎自我優越感
越有錢嘅男人越淨係睇樣
佢都有錢貪你啲錢
娶妻求淑婦
齋屌閪同擺響屋企的擇偶條件係完全唔同
不過一黎就會問你做咩工作,住邊度
咪知你咩收入同出身階層
明顯就係個人計較
40k同20k結婚,家庭收入係60k
20k同20k結婚,家庭收入就40k
但硬係覺得自己40k出大份就蝕左
事實如此
自己做sugarmummy算啦
人地問你有咩優點
你拎d同人一齊應該要有既基本素養黎講做咩?

定你覺得貪對方錢,唔分擔支出係正常,所以你已經係above average?
5萬有幾多…廿年不吃不喝先一層樓
希望你假膠
9月份仲係講緊自己坐豬肉枱
2個月時間月入50k

心照不宣
所以功利d講,點解成日有高收入女性呻自己搵仔難,係因為佢地無將自己既強項轉化為搵另一半既優勢
靚直接就係優點
身材直接就係優點
談吐氣質直接就係優點
衣著打扮直接就係優點

但有錢本身未係優點
有d人好有錢,但死收爛收,個人爛身爛勢,屋企污糟
呢樣野只有對謀佢身家既人先可以算優點

有錢要轉化成優點就要係你肯用佢黎提升自己形象,或者肯用黎改善約會質素
Tg ok?
樓主係咪靚女先 其實男人都係樣行先
好奇樓主係做邊行
同你年紀差唔多
47k
當你都係哩種人
而家樓主有錢反而成為左佢缺點
因為自己搵50k
而限制自己要搵50k以上嘅人
大大限制左自己選擇範圍

佢冇諗過佢高收入可以俾佢搵個低啲收入(say 30k), 而樣貌身材性格好過自己好多嘅人 (樓主個閪格真係好需要一個高EQ男人)
tg: princejoyce1991
咁你就唔好叫春要男人啦
我冇你咁叻,不過拍拖到結婚,對方都錫到我濃。
結婚我都冇主動提出,老公急不及待想同我組織家庭。

我想講我老公仲要係你想要嗰啲男人

即係咁講,識得同唔同性別性格嘅人相處都係一種能力,體貼溫柔有同理心都係一種美德。
你咁嘅性格冇問題,但你咁嘅態度咪單身一世囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞