三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
認真答
呢個年紀嘅男人多數有穩定伴侶或者有家庭
難聽啲講失婚都無咁早
選擇少咗,你條件上又揀擇咗
搵到唔難,但搵到個好嘅呢啲年紀係kick啲要啲運
咪難囉
所以你而一刻都搵唔到,因為你唔肯降低要求,你只係睇錢,而唔係睇人,你咁樣係唔會搵到對象
識過大狀
忙到死,有次鈎膽問我stay唔staycation
你嘉啦

自己搵50K 同個20-30k一齊

情況你叫美斯踢港超一樣
你講中我心聲,我係連登標準外應該算收入唔錯。
我搵女朋年唔係睇年齡,收入,樣子,身材。
係睇大家價值觀係咪一樣。 我搵到錢唔代表搵錢係我終身目標。

個女嘅幾靚身材幾好搵幾多錢都好,但如果對方人生目標係, 結婚生仔, 搵多啲錢, 買樓, 享樂主義。etc 大家價值觀唔一樣。
無興趣。
普通事務律師做ifirm 30歲都月入6位數
不過就肯定好忙
所以你要取捨下 睇下接唔接受到
性生活夾但剩識洗錢唔搵錢,一樣搞唔掂
樓主d ex點解分手 廿中係咪掛住搵錢所以依家冇著落
唔介意AA,大家就可以財政獨立,咁對方搵30k 定50k 都唔關你事,你既生活輕唔輕鬆就取決你搵幾多,睇黎你想搵多啲就上進啲
咁多人屌你仲未識醒真心定假膠
同埋你個情況最多只係港乙去踢港丙,唔好睇到了自己咁高人中之龍Ok?
後生嗰陣唔揀好
依家係抵死咖wo
做ibank 既太忙
根本無時間相處

如果我係貪錢死攬佢唔放啦
樣衰都可以keep得好 後生
你係咪自己廿中個陣都好忙 所以冇時間搵對象?
咩叫月入ok
咁你就應該反思下點解自己咁貪錢,要搵個月入都有50到60k既男人你係想嫁俾錢定嫁俾愛情

你睇下男人就唔貪錢喇,搵個低收入既女人都無問題。
如果供樓30K一個月
佢搵20K
AA既話佢食風?
唔會好似big4咁忙
日日7點收工?
好簡單啫
你有外在內在條件 又令人有好感既地方 咪有人approach
都話年中唔少人埋身
唔岩呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞