三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
樓主都唔撚明男人要咩
根本男人寧願搵搵個25靚女搵20k都唔要佢
做雞既搵返個做鴨,簡直係天作之合
ok!咁我更正返後生或者靚女囉!
30-》50k 先最影響大

每個月供完樓本身有30k 駛, 一日4/500 再加買下野 飲下野。 每個月少十k 基本上生活質數會大減

反而如果70k vs 100k 未必有禁大影響

你估個個連登仔 fg 50k 咩
除非你搵到150k 喇

如果唔係點都會想有人幫輕下, 起碼唔想拉低生活水平
30k供唔起樓
50k供樓月月清
80k供完樓都有少少錢儲同投資

錢越多一定越好使

只係覺得你心態好on9,咁都可以自命不凡,竹門對竹門都up得出
你頭三句都講出個分別喇

同埋50k有咩好自命不凡
追左一陣post
樓主有能力搵錢想搵番差距唔太遠既人
都好合理
不過樓主問題似係將呢個條件睇成理所當然而唔係理想
自然會比人屌你仲有咩條件要求咁高
同埋
我估樓主圈子應該都係中上階層兼有d離地
做唔出拖件搵得少既男人出去
唔係三十左右月入ok既女人難搵另一半
係你要求高所以難搵啫
月入又要過50-60k呢個range
又唔可以太老 又唔可以太矮太肥禿頭
又唔可以體力勞動 又要專一有情趣
唔係話冇 你set到個standard 咁高
難搵d咯 起碼你就未搵到
完全唔同意你講咩”男人討好你淨係想同你仆下野啫,但女人諗住從中揾結婚對象”
樓主咪又係一句睇唔起搵錢少過佢,講真大家有把尺啫,點解要美化女人把尺

人有啲條件自然有多啲選擇權
同樣佢有人工高呢個條件,佢都要求人地要有返咁上下
你話睇錢係將來穩定
咁男人睇身材睇樣都係想下一代基因好,想夫妻性生活愉快
大家都有自己想追求嘅嘢
佢需要人地搵錢高過佢,人地需要靚嘅佢唔夠靚咪冇得爭囉
如果佢靚到邱淑貞咁,搵10萬你估會唔會冇人要?
你同意冇咩好自命不凡就得

你上面9up又竹面又盛
事實係落左妝老10年
首先 咩叫”月入Ok”?

其次 香港地搵50 60K 唔係容易既事

最後 唔好睇到自己咁高

On9
求其big4 ibank 就算BO 都大把高人工過你又細個30
你呢個假設唔成立
討論一講到月入 全港最top個班人就會入黎個post
根據本人分析,
合樓主個標準只有五六十歲以上事業有成成熟穩重有錢有樓有物業嘅男人

呢個級數如果單身大把錢玩啲冇手尾跟嘅妹妹仔,好過娶個女人過人世 玩又唔夠好玩生又未必生得出
男人搵60k 出去溝個25歲20k 好過啦

你適合搵啲50歲單身有錢中年
不嬲話連登人中之龍

利申:廢
女人諗野好負面, 講野直啲就會自已腦補冇禮貌針對佢,所以少少野就會斤斤計較發脾氣
做邊行架
其實難
但連登仔包括你個個月入+10萬

利申:做唔到連登仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞