三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
其實唔係三十左右月入ok 嘅女人難揾,係你難揾者

睇咗啲留言都覺得你有種狗眼看人低嘅感覺,覺得月入低過你就唔配,咁呢啲係性格同價值觀問題啦。

我都認同你覺得拍拖應該着重quality 而唔係quantity, 但睇唔出你有咩quality. 唔介意你sell 下
去外國搵囉
邊個話只可香港搵

香港男人都唔係只搵香港女人啦

廢既就邊撚到都搵唔到
勁點會搵唔到
有錢既男人大把女
有錢既女人會無仔 笑死me

女追男易過乜啦 你要三隻眼2條賓周既男人就難搵姐
嗱你就柒咗架喇 唯有積下陰德
當你工作遇到叻嘅𡃁妹fresh grad/intern 用自己做人版 勸下佢地 快手碼實個好男人
.gif 先啱
辛苦做野到仆街,平時都攰到含
仲比錢人賺?反而仲慳左
有啲人可能接受到光頭,
但接受唔到另一半矮過自己

咁總好過花咗好長時間,
最後先知月入唔啱

我覺得目標清晰同清楚自己底線都係好事,但如果搵唔到啱,可能要將條底線拉低啲
睇人工

其實如果個男嘅人工夠高,養兩頭家有餘
有部分係情願條女犧牲事業,
搞掂屋企所有野,相夫教子

因為條女同你一樣要博殺,
意味著家事要外判,
有啲人唔放心細路俾外人湊
你呢個條件
應該去搵月入兩三萬左右而性格容易相處既三十中男人

收入唔高既人先會需要收入足夠高既另一半互補的
無分男女
當樓主唔係扮女人先,
睇樓主開口埋口都講月入幾多幾多,但你明唔明男人揀女人重點係outlook,之後再睇性格學識等等,再之後先睇月入

你都唔明男人要乜,定係你睇月入只不過係想講你介意同一個月入低過你嘅男人一齊你話男人會介意同個女入低過我嘅女人一齊,係有嘅但唔係絕對

我條女就係人工高過我,但又點,我又唔會洗佢錢,大家錢各有各用,屋企洗費我畀,家務大家一齊做,相反生活上好多嘢都係我搞,飯又係我煮

所以佢幾錢人工唔會影響段關係
無錯 所以樓主一直單身
作者不是靚女
收經未?
我40歲搵得40k, 樓主應該會嫌我年紀大/收入低
outlook唔係解個殼
即係你眼角高又生得樣衰又老囉
你係靚既40都一堆鳩衝啦
搵30K想搵60K又30頭既男人睇得上你
有呢個錢去溝妹妹仔仲易溝啦使鬼受你氣
條件OK 既女仔,每個月要幫佢還債50-60K 都有人肯比啦
a. 32歲 有50k
b. 26歲 有30k
c. 20歲 有15k

結果:揀左個大波既
無問題, 作者只值得高質素高收入既男仕
垃圾(包括我)請收皮
Fg都50k 有幾多?
Thanks 巴打
問佢有咩值得人揀佢
佢劈頭數自己願意共同分擔都奇怪啦
有冇諗過呢件事大把人做到
而且對好多人嚟講係基本嘢嚟
佢仲活喺自己既世界入面,覺得同人分擔就好似皇恩浩蕩咁
只能講如果點都唔肯降低要求咪唯有慢慢等識一個32,一個34,最後都等到個有好明確缺點但其他嘢(例如錢)fulfill到佢哋要求嘅男人
我所有嘅EX應該都同樓主差唔多條件,我都準備下年結婚了但有幾個EX仲係單身,條件都幾好唔錯,不過估計佢哋應該到35歲都未必會降低條件,所以係真係有啲難

樓主加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞