三十左右月入OK既女人係香港好難搵到另一半

1001 回覆
182 Like 1110 Dislike
你個FD呃MK妹IS OK
唔會
佢唔俾我買貴野
不過如果完全唔買佢又介意
佢係覺得我需要果啲野先買
本身我覺得不需要,但買左咪用囉

例如口罩我買最平既就得
但佢見我之前係咁爆瘡
就自己買左幾盒貴既俾我
因為知我見到價錢唔會自己買
我覺得佢要求高
佢係好想結婚
佢條女好似都係sales果類
我做左三十幾年人一樣唔識名牌
送幾千蚊野都好貴啦
咁都算呃
我唔會要對方送呢D貴野

自己又唔係無錢洗咩人送
35歲仲早啦
過兩年就會閃婚 結唔結婚只係時機問題
我同佢傾過計,佢會主動溝,但係都唔會討好
You hit the point
佢性格正常,但真係搵唔到女朋友
好似我以前ex
係咪同一個人
最好笑係第二期同末期入面,港女要嘅"安全感"係兩種唔同嘅野,二期嗰種係保障優質生活嘅安全,末期嗰種係確保佢唔會離開你嘅安全然而佢地係追求呢兩種安全感都係用最表面嘅嚟睇,高收入=生活無憂,盡快結婚=唔會離開你
都係嗰句,一個真係愛你嘅男人點會捨得你挨餓,一個真係愛你嘅男人點會一直拖住你
你想介紹作者?
呢度係要講清楚少少

你要放低愛情黎溝

處理左性慾 先搵愛情
樣?忙?

要求問題,同埋未夠急就會慢慢搵架啦
35歲真係無乜嘢,仲要係男人
35女人就話急生仔姐 男人無嘢驚
只係佢唔夠想即刻要結
我認同50k收入未必一定睇得上眼樓主嘅條件 但唔代表50k係香港實搵到個大波長腿

供完樓得番25k 仲未計生活費 仲有條女靚又多數鍾意買名牌 仲未計有車 仲未計個樣條女睇唔睇得上
你見咁多巴打有車有樓都無女就知
大家太認真
作者只是作文師
並不是,
只係想講搵到錢都係搵唔到女朋友

溝女,呢個action本身要做一定做到

有要求想搵個真愛就難講啲
Face 5/10
Height 178 he claims
專業人士30出頭轉行畢業出黎40k 都好難識女仔
我好明,尤其後生女,大左仲會俾面你收入高。後生大把狗公哄,你唔哄,佢可以會留意到你,但唔會揀你。

根本溝女就係要討好,不用討好嘅女不用追,相處相處就會一齊。但你愈係有錢,你愈特別,其實你岩嘅人就愈少
5/10就係要求問題
呢個月入,大把女肯同佢結婚
佢唔要姐
應該是不接受
而是找不到
Agree here
樓主講緊另一半

咁其實佢完全唔應該擺物質因素係個天秤上面

另一半既理解應係精神交流到既

咁應該返教會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞