[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
year2仲係唔識add drop是否可悲

aims已經好簡單直接

係咪好似要有人放出黎先可以要佢個位 個時間表爛到唔調唔得

Core通常係 因為每班少空位
要zip入去要夠快
一係同人夾定先

GE既話reg個日同其他人鬥手速
快咪揀到你想要既時間
手腳慢咪要等人放出黎
year2仲係唔識add drop是否可悲

aims已經好簡單直接

係咪好似要有人放出黎先可以要佢個位 個時間表爛到唔調唔得

有 available 就得
有冇isd嘅朋友仔
留個contact交流吓

搭單問AATI

AATI 日研 應用中文可以join ctls ocamp
詳情可以留意fb page
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1955236271425570&id=1793467020935830
有冇isd嘅朋友仔

isd巴打,你contact我

你都係今年新生?
我今晚夜啲返去留個telegram id畀你
有冇isd嘅朋友仔

搭單問AATI

AATI 日研 應用中文可以join ctls ocamp
詳情可以留意fb page
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1955236271425570&id=1793467020935830

個排會去旅行 oday個日先返

必修通識科:
CGE26503 中國文化與現代生活-係AAACS、社會科學部及商學部同學既必修課
CGE26504 現代中國:挑戰與策略-係AAACS、語文及傳意學部同應用科學與科技同學既必修課

仲有就係英文

我依家yr2 想問下 如果cccu yr1 幫我PRE reg左中挑

咁會唔會計讀左society domain同埋 1科a2科?
想問下依家已有AAJS offer,亦已交第一期學費,但諗咗一排之後唔太啱自己讀,依家仲可唔可以申請轉科??

必修通識科:
CGE26503 中國文化與現代生活-係AAACS、社會科學部及商學部同學既必修課
CGE26504 現代中國:挑戰與策略-係AAACS、語文及傳意學部同應用科學與科技同學既必修課

仲有就係英文

我依家yr2 想問下 如果cccu yr1 幫我PRE reg左中挑

咁會唔會計讀左society domain同埋 1科a2科?

唔會計 都係要reg番
利申 必修GE讀中挑

必修通識科:

仲有就係英文

我個陣唔計
唔知依家有無變到
你要自己上網睇
想問下依家已有AAJS offer,亦已交第一期學費,但諗咗一排之後唔太啱自己讀,依家仲可唔可以申請轉科??

好似唔得?
轉科要等完左第一個sem後申請

我中學讀data base對programming 嘅野更加想死

programming有底平時有玩開
不過我驚d淋糝科
我都唔知ocamp幾時, 但我唔諗住報

programming easy啦
雖然你地好似係學C++

真係c++ ?sem1?
我問過個話係java既

Sem A讀java Sem B 讀C++

thanks
呢科(isd)要高gpa難唔難
暑假期間有冇咩可以預習下
或姐有冇咩要注意之類

其實我唔係Isd,我係nsa不過nsa同isd year1讀既野係完全一樣。
programming佢係當你冇底咁由頭教過
你之前有冇讀過電腦?
我留telegram俾你,有咩可以問我
telegram: WhyAlwaysProcrastinate

好似唔得?
轉科要等完左第一個sem後申請

完左sem1轉第二科就變左要defer

必修通識科:

仲有就係英文

唔會計 都係要reg番
利申 必修GE讀中挑

同埋pre reg左既 western art
有無人讀public relations and advertising
想知呢科難唔難 同埋升返上UGC機會大唔大?

今年grad成功升year3 講真呢科真係唔算難 要駁上去既科都多 記得記得year1一定要chur gpa 因為啲野好易 你肯背就一定高分 year2就開始難 啲grade都冇咁靚 所以year1真係要俾心機 其實想升上去gpa係入場券 interview先係重點 不過有啲科係跟gpa派offer 所以都係要chur咗gpa先 努力!返德福會令你好想走好想升上去因為campus太差 落雨成個學校都水浸咁款 好慶幸自己走到
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。

有year1 問題可以搵我
我9月Yr2
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。

我9月Yr2

怎樣contact你?
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。

我9月Yr2

怎樣contact你?

telegram:WhyAlwaysProcrastinate
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。

我tg id係 lolaw
有冇isd嘅朋友仔

你都係今年新生?

我系新生啊,等你。

我tg id係 lolaw

https://t.me/lolaw
想問韓文及中文雙語易唔易升反u 註冊趕時間冇報到ocamp係咪就冇得再報
讀Bilingual(AABCFE)有冇細o架? 今日去交學費淨係見到eng soc既人r我玩o camp 但佢地唔包bilingual既科
同埋第二個language係咪由頭教起?乜都唔識就咁入去讀都ok?

我都係bilingual

讀咩language

喺度講怕俾人鬧

讀韓文?
文研今年新開係咪無ocamp肯收
有無同路人留個tg圍爐收暖
好驚開學站着如嘍囉揾唔到group mate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞