[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
CIMP Freshman想問下ocamp幾時有得報
同埋英文2左 返學嗰陣要注意啲咩
求師兄師姐解答

ocamp 係你交3000定唔知5000果時3樓出面有得報

Ocamp 係cityu CSS Ocamp 同ISD NSA CIMP CS 一齊玩!

爸媽就好多都係CIMP Year 2 ,所以唔洗驚無人幫你。讀呢科建議你玩OCAMP早識人,拍片唔係one man group做得到。

CIMP呢科有拍片,有programming,有design,有web 要學,樣樣都要識但兩年加埋唔超過五科考試。GPA過3就得,3.9 或3.01 都一視同人。想上返U 就需要你砌靚portfolio。

英文lv幾對讀呢科core 黎講無乜問題,好少英文需要你寫,唯有注意下GE 有d科考試需要用英文,咁可能比較吃力。

利申:英文lv2 GPA 3頭,已上岸

好詳細 唔該曬巴打

想知DVD 係咪真係冇ocamp
group in 個tutor 話冇
CIMP Freshman想問下ocamp幾時有得報
同埋英文2左 返學嗰陣要注意啲咩
求師兄師姐解答

ocamp 係你交3000定唔知5000果時3樓出面有得報

Ocamp 係cityu CSS Ocamp 同ISD NSA CIMP CS 一齊玩!

爸媽就好多都係CIMP Year 2 ,所以唔洗驚無人幫你。讀呢科建議你玩OCAMP早識人,拍片唔係one man group做得到。

CIMP呢科有拍片,有programming,有design,有web 要學,樣樣都要識但兩年加埋唔超過五科考試。GPA過3就得,3.9 或3.01 都一視同人。想上返U 就需要你砌靚portfolio。

英文lv幾對讀呢科core 黎講無乜問題,好少英文需要你寫,唯有注意下GE 有d科考試需要用英文,咁可能比較吃力。

利申:英文lv2 GPA 3頭,已上岸

好詳細 唔該曬巴打

想知DVD 係咪真係冇ocamp
group in 個tutor 話冇

DVD無ocamp, 因為無人得閒搞

每隊uteam每年都有quota升到上cityu

有無話offer出成點
係咪得唔得都會有電話
上面有巴打話如果唔得嘅會refer去其他social science programme

唔可唔可加我 https://t.me/KensonL

[url]https://t.me/joinchat/CZimvkLExi304byHMcelyg
[/url]
商科巴絲 新生 舊生都歡迎

有無話offer出成點
係咪得唔得都會有電話
上面有巴打話如果唔得嘅會refer去其他social science programme

有無話offer出成點
係咪得唔得都會有電話

可唔可以講下marketing難唔難讀
已經交埋留位費 依家問係咪有少少遲

同埋順便R下有無未來的同學仔

唔難

唔難

補充: 全部升左上UGC

唔難

補充: 全部升左上UGC

我想問如果諗住去銀行入數交cccu 留位費
係唔係要去本部拎入數紙
我想問如果諗住去銀行入數交cccu 留位費
係唔係要去本部拎入數紙

張紙好似有寫
想問下報左social science
拎左offer
等時/讀完有無機轉得翻去social work

Degree可以升返去sw

識人讀左一年ss轉去重新讀過2年sw

如果你想degree報bsw 你得,但只可以由y2讀起
Apss多唔多人讀
駁入sw degree難唔難

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞