[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
B5 16分想上番ugc 揀LTM 定PAM好 ltm好似易讀啲 pam 好似悶啲難啲但升番ugc 率都幾高 但讀書廢英文得2驚應付唔到 thx

pam無興趣應該唔揀比較好

pam今年收生逆市上升
如果對政治公共行政或管理冇興趣,我叫你讀PAM都係害鳩你
不如考慮d讀得冇咁辛苦既科好似 APSS / SS,升UGC率都唔錯,5成左右
ocamp係咪多數淨係跟返自己果科玩?
有冇啲係大規模多人參加撈埋其他科一齊玩

大O

大O

今日問咗人好似話要去City嗰邊玩?好似話要等jupas放左之後先有得參加

有冇人報左Cimp (Creative and Interactive Media Production) ?
我今年grad,入左city creative media,大家有咩問題我會好樂意解答
等大家唔好因為唔知道而中伏
https://t.me/rockyihh

大O

今日問咗人好似話要去City嗰邊玩?好似話要等jupas放左之後先有得參加

Reg day個日有得報埋
有好多人問你咩科
B5 16分想上番ugc 揀LTM 定PAM好 ltm好似易讀啲 pam 好似悶啲難啲但升番ugc 率都幾高 但讀書廢英文得2驚應付唔到 thx

pam今年收生逆市上升
不如考慮d讀得冇咁辛苦既科好似 APSS / SS,升UGC率都唔錯,5成左右

Pam宣傳手法似勁 真心想新生們了解下自己科讀咩先
真係知課程內容 先入

pam今年收生逆市上升

Pam宣傳手法似勁 真心想新生們了解下自己科讀咩先
真係知課程內容 先入

LTM有咩伏

大O

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩
反正入到去讀兩年都係同一班人,咁不如識多d其他科嘅人
我想玩識多d人多人玩嘅o camp
Isd ocamp幾時有得報名 今日好似見唔到有呢個department 嘅人做宣傳
想知多啲應用中文啲野
諗緊space定cccu
好似話space多名校 英文易比人屈機

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

大O

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩

大o唔係division之類咩
細o就自己科 好似係
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?
好迷妄 個sw等到而家 琴日打電話問又叫等 姐係點
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?

有冇得問acs啲野

大O

有好多人問你咩科

但都係跟番自己科玩

大o唔係division之類咩
細o就自己科 好似係

大o就係city+cccu可以join 係學生會搞
中o就係division O/college O/ soc O
細o就自己科
唔肯定soc O係咪中O

sw好似派曬啦 剩返d學額比第二輪申請( jupas放榜 )d學生
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

巴打你係helper?

ys 想問野?

男女比例係咪好唔平均
呢科報non ju嘅話個gpa要幾多以上
呢科多唔多背野 project

sw好似派曬啦 剩返d學額比第二輪申請( jupas放榜 )d學生

Sw個waiting list 長到 等死新生
其實可唔可以自動放棄直接揀一科
因為聽等緊sw既人係無cccu offer係手 如果無哂sw位可以係dss入面揀一科
Isd ocamp幾時有得報名 今日好似見唔到有呢個department 嘅人做宣傳

搞入學果個日子係幾時?
印象中係3xxx 室搞果時,出面3樓就擺曬野架啦

搞入學果個日子係幾時?
印象中係3xxx 室搞果時,出面3樓就擺曬野架啦

琴日去係真係有人擺哂野但見唔到isd嘅人 而8月8係下一次交野嘅deadline可能個時先有得報掛 有無人報咗架啦?

因為聽等緊sw既人係無cccu offer係手 如果無哂sw位可以係dss入面揀一科

無錯 我而家就係咁 但係佢口頭承諾話一定會留choice 2 or 3

可以
直接帶埋文件去CCCU DSS 同職員講聲 就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞