[CCCU]城大專上學院2017新生入門攻略 (2)

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
去完旅行日今日返問左屋企人攞信用卡交錢
點知成個程序好複雜開頭以為好似就咁上網買game咁入信用卡號碼咁就搞掂
個網上戶口得查帳單功能
即係而家我得返現金支票交費用但係冇存款單點算

無論你係用櫃用機/櫃檯 都有收據架喎

唔係 我係指我係櫃員機/櫃檯過錢都要有個戶口號碼
但係佢張繳費指引冇寫到個戶口號碼出嚟
佢話詳情要到本部學科攞存款單

一入到city 恆生上一條電梯就會見到有counter有啲白色紙仔 拎完張紙 再落去恆生入數就得
btw cccu 個銀行no係359 30001 002
點知成個程序好複雜開頭以為好似就咁上網買game咁入信用卡號碼咁就搞掂
個網上戶口得查帳單功能

一入到city 恆生上一條電梯就會見到有counter有啲白色紙仔 拎完張紙 再落去恆生入數就得

thx bro
不過佢有句話要喺學生隸屬嘅學部攞
呢個係咪唔使理?就算讀咩科都係入同一個戶口定係唔同科嘅人要交唔同嘅戶口
個網上戶口得查帳單功能

thx bro
呢個係咪唔使理?就算讀咩科都係入同一個戶口定係唔同科嘅人要交唔同嘅戶口

學生隸屬嘅學部攞=係counter拎張紙仔
後者唔清楚 但我見個個都拎同一張紙
當然你唔清楚 就最好去到再問吓 怕你入錯數
個網上戶口得查帳單功能

thx bro

學生隸屬嘅學部攞=係counter拎張紙仔
後者唔清楚 但我見個個都拎同一張紙
當然你唔清楚 就最好去到再問吓 怕你入錯數

同埋如果報camp
係咪有好多選擇?
聽人講有啲係咪會同埋City果邊一齊搞?
有冇啲係多靚仔靚女一齊參加又好玩
禁繳費揀cccu咪得
關ac no.咩事
繳費 同 轉帳 係兩樣野
睇多次你張instruction係講邊個功能
唔明就打返去division office問唔好估估下
Full Time返學即係點
平時返學幾點到幾點㗎?

最早9點堂
最夜好似8點堂

通常一堂係幾耐

Lecture / core tutorial 1hrs 50mins
GE Tutorial 50mins

平時返學幾點到幾點㗎?

最早9點堂
最夜好似8點堂

最尾sem有堂夜晚7-9
B5 16分想上番ugc 揀LTM 定PAM好 ltm好似易讀啲 pam 好似悶啲難啲但升番ugc 率都幾高 但讀書廢英文得2驚應付唔到 thx
B5 16分想上番ugc 揀LTM 定PAM好 ltm好似易讀啲 pam 好似悶啲難啲但升番ugc 率都幾高 但讀書廢英文得2驚應付唔到 thx

pam無興趣應該唔揀比較好
唔該想問玩Defer 要寫解釋信 係點寫?
同埋老豆無銀行戶口 打散工 係咪唔洗寫埋落去
平時返學幾點到幾點㗎?

最早9點堂
最夜好似8點堂

AOAL先係啫
平時返學幾點到幾點㗎?

最早9點堂
最夜好似8點堂

AOAL先係啫

好難頂
話說我quit ou報asso
係咪賭博
係咪賭博

你可以博一個更加靚既degree
係咪賭博

其實主要都係對依家讀嘅科冇興趣
不過好多人都唔建議我咁做放棄咗個degree去讀asso
係咪賭博

真人例子quit self fin入cu
最緊要轉岩科
係咪賭博

最緊要轉岩科

佩服
我ou係sssdp 非nursing 唔自爆
係咪賭博

最緊要轉岩科

佩服
我ou係sssdp 非nursing 唔自爆

報左咩科

isd 唔介意俾人叫it狗
反正原本ou報個個仲摺
isd自己有興趣+少少少少底
想知多啲應用中文啲野
諗緊space定cccu
好似話space多名校 英文易比人屈機
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs
想知多啲應用中文啲野

Space係垃圾學店嚟
Cccu 啦
聽講應用中文係大科嚟
利申下年都係呢科

幾日都超多人報acs

有冇得講多啲好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞